Kali Linux 2016.2 Dark RangeMAX Wi-Fi Adapter Driver Yükleme Sorunu

cilgintebesir

Kilopat
Merhaba, Kali Linux 2016.2'yi Win10'un yanına GRUB yolu ile yeni kurdum ve wi-fi sinyal gücümü artırmak için DARK RangeMAX 300Mbit Wi-Fi Adapter aldım. Ürün kutusunun üstünde Linux işletim sistemlerini desteklediği yazıyor. Kullanım kılavuzunda sadece Windows işletim sistemlerine nasıl kurulacağı anlatılmış Linux'a kurmayı beceremediğimden konuyu açma gereği duydum. CD'sinde şunlar var;

1.jpg

2.jpg

Bildiğim kadarıyla install.sh bir shell scripti ama nasıl kurcağımı anlayamadım denediğim birkaç yol ile şu hataları aldım;

3.jpg
4.jpg

Yardımlarınızı bekliyorum :)
Bu arada ürün bu: Dark Rangemax 300 Mbps 5dbi Antenli Wireless Usb Alıcı Adaptör - n11.com

Yardımcı olabilecek yok mu ?

Kuramazsam iade süresi bitmeden iade etmek istiyorum bilen yok mu ?

Öncelikle sıkıştırılmış dosyayı masaüstüne atıp:
Kod:
unzip dosyaismi
Daha sonra o dosyanın içine girip:
Kod:
chmod +x install.sh
Daha sonra ise bir "Terminal" başlatıp:
Kod:
./install.sh

terminal ile uğraşmadan ayarlar kısmından drivers and software update bölümünden sürücüyü kurabilirsin

airmon-ng çalıştırdığında adaptörünü görüyorsan driver yüklemene gerek yok. Bu durum özellikle Realtek chipseti kullanan adaptörler için geçerli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı