Çözüldü Kali Linux 2024.2 sürümünde kurulum hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hamzadogruel

Picopat
Daha fazla  
Kali Linux 2024.2 sürüme geçmek istedim 2024.1 sürümündeki hatalardan dolayı kurulum tamamen hata veriyor. Ya ISO hatası ya kurulum medya hatası 4 farklı flaşla denedim. Bu hata genel mi herkeste var mı?

Kurulum aracını başlattıktan sonra alt ve F2 tuşlarına aynı anda basınız.

mkdir /cdrom CD-ROM adlı dizin oluşturunuz.

mount -t vfat /dev/sdb1 /cdrom USB'yi CD-ROM gibi bağlayınız. Burada sdb1 yerine ISO'yu kurmuş olduğunuz disk adını yazacaksınız.

cd /cdrom komutuyla CD-ROM klasörüne giriniz.

ls -akomutunun çıktı verip vermediğine bakalım. Çıktı varsa alt ve F! Tuşlarına basarak kuruluma dönüp devam ediniz.

Eğer orada çıktı göremiyorsanız alternatif çözüm:

Kurulumu kapatmadan USB'yi çıkarıp geri takın. Sistem USB'yi algıladığında kurulumdaki "devam." butonuna basın.

Mkdir cant create directory /cdrom file exists hatası aldım.

Farklı bir hata verdi: kurulum adımlarından biri başarısız oldu. Bu adımı menüden seçerek tekrar deneyebilir veya bu adımı atlayarak başka bir adım seçebilirsiniz. Başarısız olan adım: Debconf önyapılandırma dosyasını yükle.
Aklıma başka çözüm gelmiyor. Debian tabanından ve kurulum aracından pek anlamıyorum. @Rona bakabilir belki.

Ufak ihtimal olsa da USB portunun bozulmuş olma ihtimali var.

Normalde veri aktarımı yapılıyor olabilir mi yine de.

Çözümü buldum çözüm denilemez ama Kali Linux'da işi dosyası indirmek ve taşıma sırasında bazı dosyalar tasinmiyor bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı