Forumda herkesin nefret ettiği Kali Linux kullanıyorum. Masaüstü ortamım gnome ‘du. Performans kaygısıyla Xfce yükledim. Oturum açma panelinde silme tuşunu boşa basarsam(yani bir şey silmez isem) çok agresif bir dıt sesi geliyor. O kadar yüksek ve sinir bozucu bir ses ki bazen beni yerimden hoplatıyor. Sesi BIOS şifresi girerken tanımsız klavye tuşlarına basıldığında çıkan sese benzer. Bu arada ses hoparlörden geliyor, donanımsal bir hata söz konusu değil.
Adım 1: Bir dosya oluşturuyoruz: mousepad /etc/modprobe.d/pcspkr-blacklist.conf
Adım 2: Dosyaya tek satır halinde şunları yazıp kaydediyoruz: blacklist pcspkr
Terminale sırayla şu komutları giriyoruz: sudo depmod -a sudo update-initramfs -u reboot
Bilgisayar açıldığında sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Moderasyon ekibi “Çözüldü” olarak işaretlerse sevinirim çünkü bu konuyla ilgili tek Türkçe konu burada var.
Soru: Merhabalar, bugün Linux kurdum ama bir şey silince veya TAB'a basınca sesli bir biçimde bip sesi geliyor. Nasıl düzeltirim? Cevap: Terminali açıp Düzenle>Tercihler>Uyarı sesi kısmının tikini kaldırmalısın.
Soru: Merhabalar, bugün Linux kurdum ama bir şey silince veya TAB'a basınca sesli bir biçimde bip sesi geliyor. Nasıl düzeltirim? Cevap: Terminali açıp Düzenle>Tercihler>Uyarı sesi kısmının tikini kaldırmalısın.
Dosya yöneticinizde home dizinine gelip CTRL+H yapıp ekran görüntüsünü atar mısınız? Hangi config dosyalarının olduğunu görmem lazım. Alternatif olarak da terminale xset b off veya xset -b yazar mısınız?