Kali Linux giriş nasıl yapılır?

at0mdeniz

Decapat
Daha fazla  
500GB HDD diskim var ve onu 2'ye böldüm sayılır. Windows için 170+170 yaptım, Kali Linux için ise 125 verdim. Kali Linux'u 125GB'lık alana kurdum fakat ona nasıl giriş yapabileceğimi bilmiyorum. Nasıl olacak?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Dual boot kurulum yapabilirsiniz, GRUB önyükleyicisi üzerinden giriş yaparsınız.

500GB HDD diskim var ve onu 2'ye böldüm sayılır. Windows için 170+170 yaptım, Kali Linux için ise 125 verdim. Kali Linux'u 125GB'lık alana kurdum fakat ona nasıl giriş yapabileceğimi bilmiyorum. Nasıl olacak?

Kurulum yaparken hangi disk bölümüne kurayım diye sorar sana zaten.
Eğer dualboot demek istediyseniz dualboot kurulum yapmanız gerekli.

Çözümü tam hatırlayamadım ama dediğinizi anladım. Windows açıkken klavyeden shift tuşuna basılı tutarak sistemi yeniden başlaştın. Windows açılırken size seçenekler sunacak. Önyükleme diye bi seçenek hatırlıyorum.(olmayada bilir.) orda bir seçenek yada seçeneklerin içinde bir yerde linux işletim sistemi var. onu seçerek linux tan başlatabilirsiniz.

birde "win+R" yapın. açılan pencereye "msconfig" yazın. Önyükleme sekmesınden sağda Zaman Aşımı seçeneği var. Onu 10sn fln yapın. Bu seçenek sistem açılırken hangi sistemden başlatmak istediğinizi soran seçeneğin bekleme süresidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı