kullanıcı23
Decapat
- Makaleler
- 1
Konu dışı ama sormak istiyorum, Kali Linux ile klasik Linux'un arasında fark var mıdır?Boot menüsünden Windows Boot Manageri en üste alın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu dışı ama sormak istiyorum, Kali Linux ile klasik Linux'un arasında fark var mıdır?Boot menüsünden Windows Boot Manageri en üste alın.
Daha önceden Mint, Manjaro gibisinden kullandım fakat Kali bana çok karışık geldiğinden anlayamadım.Konu dışı ama sormak istiyorum, Kali Linux ile klasik Linux'un arasında fark var mıdır?
Bende kali linuxu (denemek amacıyla) virüs yazmak için kullanacağım.Daha önceden Mint, Manjaro gibisinden kullandım fakat Kali bana çok karışık geldiğinden anlayamadım.
Hocam en basit şekilde klasik Linux sadece komut satırı, ama Kali Linux hem görsel arayüz barındıran hemde içinde hack toolları barındıran bir işletim sistemidir. Kısaca modifiye edilmiş Linux.Konu dışı ama sormak istiyorum, Kali Linux ile klasik Linux'un arasında fark var mıdır?
Hocam en basit şekilde klasik Linux sadece komut satırı ama Kali Linux hem görsl arayüz barındıran hem de içinde hack toolları barındıran bir işletim sistemidir. Kısaca modifiye edilmiş Linux.
Hocam bu masaüstünü GNOME, KDE Plasma gibi programlarla elde etmiyor muyuz?Yanlış biliyorsunuz, Linux sadece komut satırı değil ve Kali Linux ile içinde ek olarak "hacking tools" barındıran bir dağıtımdır.
Bu kişiselleştirilmemiş bir masaüstü.Eki Görüntüle 1296816
Evet. Eğer sorduğun Linux'un bir komut satırı olup olmaması ile ilgiliyse, Linux aslında bir kernel'dir.Hocam bu masaüstünü GNOME, KDE Plasma gibi programlarla elde etmiyor muyuz?
Teşekkürler hocam eksik biliyormuşum.Evet.Eğer sorduğun linux'un bir komut satırı olup olmaması ile ilgiliyse linux aslında bir kernel'dir.
Kernel ise:
Çekirdek, bilgisayarda donanım (hardware) ve yazılım (software) arasındaki bağlantıyı sağlayan arabirime verilen isimdir.
Kaynak:Çekirdek (Kernel) Nedir? | get GNU
Teşekkürler hocam eksik biliyormuşum.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.