Çözüldü Windows 11'de 2 disk birleştirilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AkifTalha

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi radeon rx 6800 gaming z trio
Asus tuf gaming x 570 plus wifi
Corsair vengance rgb pro 16x2
Samsung 970 evo plus 1 tb
Corsair rm 750w gold psu
Samsung odyssey g5 144hz 2k monitör
Ryzen 7 5700x işlemci
Msi mpg gungır 110r white kasa
Dark freezer x128 hava soğutucu
Fotoğrafta gördüğünüz gibi, iki ayrılmamış alanım var; birisi 190.2 GB, diğeri ise 2.85 GB. Fakat ikisinin arasında bulunan "EFI Sistem Bölümü" sebebiyle ortak bir 193 GB'lık disk oluşturamıyorum. Sağlam (EFI Sistem Bölümü)nü nasıl silebilirim veyahut bunu silmemde bir sakınca var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-16 144547.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-16 144547.png
    26 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fotoğrafta gördüğünüz gibi, iki ayrılmamış alanım var; birisi 190.2 GB, diğeri ise 2.85 GB. Fakat ikisinin arasında bulunan "EFI Sistem Bölümü" sebebiyle ortak bir 193 GB'lık disk oluşturamıyorum. Sağlam (EFI Sistem Bölümü)nü nasıl silebilirim veyahut bunu silmemde bir sakınca var mı?

Merhabalar,

EFI, Windows için gerekli olan bir sistem bölümüydü sanırım. EFI 3. parti yazılım kullanmamanız dışında veya CMD ( Burada da tam olmayabilir ) kullanın silmek için. "Birim Sil" seçeneğini kullanarak diğer diske eklensin ardından "Birimi Küçült" seçeneği ile istediğiniz alanı oluşturun.

Soruya gelirsem, evet EFI klasörü Windows oluşturduğu bir klasör silmemek gerekir.
MiniTool Partition Wizard | Best partition magic alternative for Windows PC and Server bu uygulamayı kullanarak C: Diskini seçip sağ clickleyin sonra ne kadar alanı büyütmek istiyorsanız ona göre ayarlayın. Tamama sonra Apply'a tıklayın bu kadar :) (not: Sorumluluk almıyorum)

Hocam soru olarak açmam lazımmış galiba kusura bakmayın, ayrıca Windows'un olusturdugu bir şey sanırım dokunmamak lazımmış mecbur ayrı 2 disk açacağız.

Merhabalar,

EFI, Windows için gerekli olan bir sistem bölümüydü sanırım. EFI 3. parti yazılım kullanmamanız dışında veya CMD ( Burada da tam olmayabilir ) kullanın silmek için. "Birim Sil" seçeneğini kullanarak diğer diske eklensin ardından "Birimi Küçült" seçeneği ile istediğiniz alanı oluşturun.

Soruya gelirsem, evet EFI klasörü Windows oluşturduğu bir klasör silmemek gerekir.

Çözüm
Kurtarma yazanlar EFI değil. Silebilirisniz onları. Silmek istemiyorum derseniz EaseUS Partition Master veta mini tool wizard kullanabilirsiniz. Şahsen ben EaseUS'u öneririm. Daha kolay ve daha kullanışlı. Sorun yaşamazsınız bu iki uygulama ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı