Kali Linux kötü bir distro mu?

• Konuyu başlatan azx5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 239
Hocam peki exploit geliştirme, reverse engineering, Web App hacking konularında

Önemli olan mimari, sistem ve programlama bilgisimi

Hani OS burada belirleyici bir faktör değil mi?
Hayır.
Programlama bilgin olsa daha iyi ama asıl olay programlama değil, yazılmış programları derleme (build) oluyor.
İnternetteki rehberlere göre okuduğunu anlayıp uygulayabilmen önemli. Haricinde Linux olması yeter. Özel bir distro gerekmiyor.

Mesela surdaki gibi themalar tüm Linux distrolarina yüklenebiliyor mu yani bu sekilde özelleştirme distro fark etmeksizin
Distro fark etmiyor ama masaüstü ortamı (DE yani Desktop Environment) fark ediyor. Cinnamon temasını KDE Plasma'ya kuramazsın ama Debian'daki Cinnamon temasını Arch Linux'taki Cinnamon'a kurabilirsin.

Görseldeki tema KDE Plasma teması. Onu Linux Mint'in "Mate DE"sine yükleyemezsin.

Yani hocam yapılabiliyor aynı şekilde fakat performans yani yükmü artar doğru mu anladim?
Animasyon, bulanıklık, bilgi kutucukları gibi özellikler yükü artırır ama sadece renk değişimi sağlayan temalar yük oluşturmaz.

RAM ve işlemciden yana sorun yaşamazsın. Sadece (dahili) ekran kartına yük olabilecek özelliklerden uzak dur yeter.

Konuyu okurken biraz başım ağrıdı. Pentesting için illaki bilgisayara herhangi bir Linux dağıtımını kurmak gerekmiyor. Windows kullanmaya alışıksanız WSL üzerinden de Kali veya başka bir dağıtımı kullanabilirsiniz, hatta çoğu Windows kullanıcısı için bu çok daha iyi bir çözüm.

Linux Mint kullanmanızı kesinlikle önermiyorum. Cinnamon masaüstü ortamını çok ağırlaştırmışlar, sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun o ağırlık hissinden kurtulamazsınız. İlla Linux dağıtımı kullanmak istiyorum derseniz Manjaro KDE minimal ve Kubuntu öneririm.

https://cdn.hackernoon.com/images/ckz-17-f-7-di-002-p-0-cs-65-ro-34-ap-5.jpg

Mesela şurdaki gibi temalar tüm Linux distrolarına yüklenebiliyor mu, yani bu sekilde özelleştirme distro fark etmeksizin?

Orada kullanılan masaüstü ortamı KDE Plasma, önerdiğim dağıtımlarda plasma kullanıyor, aynısını yapamayabilirsiniz ama yeni kullanıcılar için oldukça geniş bir temalama desteğine sahip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı