Kali Linux kurarak hata mı yaptım?

JokzillaP7

Hectopat
Daha fazla  
Şu an içinde bulunduğum durum ile ilgili sorularım aşağıda mevcut:
•Kali Linux ile etik bir hacker olmak istiyorum. Daha önce temel terminal komutlarını öğrendim (dosya silme, kopyalama, kesme, yeniden adlandırma vs.) ama insanlar önce normal bir Linux kullanın diyorlar. Örneğin: Linux Mint.
•Bir başka çok duyduğum şey ise Kali Linux'daki programların "lamerlar" için olmas bu doğru mu?
•Kali Linux ile neler yapabilirim? Yapabileceklerim için herhangi bir yazılım dili bilmem gerekiyor mu?
•Siber güvenlik uzmanları programcılar gibi dal dal ayrılıyorlar mı? Örneğin: Ağ güvenliğini sağlayan bir grup, Android güvenliğini sağlayan bir grup gibi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kali'yi genelde USB üzerinden kullanmıyorlar mı yoksa ben mi yanlış biliyorum? İz bırakmama açısından genelde USB'den boot edip Kali kullanılır. Dediğiniz gibi sıradan bir dağıtım da kullanabilirsiniz size kalmış bir şey bu.

Kali'yi genelde USB üzerinden kullanmıyorlar mı yoksa ben mi yanlış biliyorum? İz bırakmama açısından genelde USB'den boot edip Kali kullanılır. Dediğiniz gibi sıradan bir dağıtım da kullanabilirsiniz size kalmış bir şey bu.
Onun için Tails diye bir dağıtım vardı yanlış hatırlamıyorsam.

1- Önce son kullanıcı için hazırlanmış dağıtımları kullan. Kali Linux home kullanıcısı için hazırlanmamıştır ve son kullanıcı için değildir. Bir hata aldığında kalırsın öyle.
2- Kısmen, bazı araçlar çok karmaşık ve iyi yazılmıştır. Her aracı yeniden ve sen yazamazsın.
3- Kali Linux ile yapabileceğin her şeyi herhangi bir Linux dağıtımında da yapailirsin. Bash ve C öğrenmen lazım.
4- Evet ayrılıyor. Mobil uygulama güvenliği, masaüstü uygulama güvenliği, ağ güvenliği, web uygulama güvenliği şeklinde.

Sadece şunu söyleyeyim. Saf Kali içindeki toollar dışında bir işe yaramaz. Kendin keşfetmen gerek. Ancak maddelerine cevap vermek gerekirse sıra sıra cevap vereyim:

•Kali Linux ile etik bir hacker olmak istiyorum. Daha önce temel terminal komutlarını öğrendim (dosya silme, kopyalama, kesme, yeniden adlandırma vs.) ama insanlar önce normal bir Linux kullanın diyorlar. Örneğin: Linux Mint.

Etik hacker olmak istiyorsan çok fazla araştırma yapmalısın. Udemy'den dersler öğrenip çeşitli siber güvenlik forumlarında olmalısın. İngilizceni de olabildiğince iyi tutmaya çalış.

Çünkü Türkiye'deki kaynaklar yetersiz. Ayrıca Linux Mint kullanırsan zaten pek terminale el sürmeyeceksin. Kali'de daha çok terminal kullanımı var.
•Bir başka çok duyduğum şey ise Kali Linux'daki programların "lamerlar" için olmas bu doğru mu?

Genellikle öyle oluyor ama yeni başlayanlar için pek doğru değil bu. O toolları inceleyip yeri gelince kullanıp Github'daki kaynak kodlarına bakıp senin de mantığını anlaman lazım. En basitinden Python ve Bash bilgin olsun.
•Kali Linux ile neler yapabilirim? Yapabileceklerim için herhangi bir yazılım dili bilmem gerekiyor mu?
Yazılım dili bilmeden yapacakların sınırlıdır. Anca toollar kullanırsın ancak güçlü bir yazılım dili ile kendi toollarını oluşturabilir hatta çok güzel olursa Github'da bile yayınlayabilirsin.
•Siber güvenlik uzmanları programcılar gibi dal dal ayrılıyorlar mı? Örneğin: Ağ güvenliğini sağlayan bir grup, Android güvenliğini sağlayan bir grup gibi gibi.
Tabii ki de. Ancak genel bilgiye sahip çoğu. Onların ayrılmasının sebebi de tek dala odaklanıp işlerini onun üzerinden yürütmek. Benim için siber güvenlik yeterlidir.

Sen Kali'yi kurup derslere başladığında mantığını çözeceksin zaten. Bu mantığı çözünce Linux ve komutlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaksın. Ayrıca Python ve Bash öğrenmelisin. Çünkü kendi toolarını büyük çoğunlukla bu ikisi ile yapıyorsun. Başarılar dilerim 🤠

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı