Kali Linux kurarak hata mı yaptım?

•Kali Linux ile etik bir hacker olmak istiyorum. Daha önce temel terminal komutlarını öğrendim (dosya silme, kopyalama, kesme, yeniden adlandırma vs.), ama insanlar önce normal bir Linux kullanın diyorlar. Örneğin: Linux Mint.
Terminal öğrenmek için Mint iyi bir seçim değil. Genel olarak GUI ile son kullanıcı hedefli. Yani yapar mısın? Evet, yaparsın, fakat kolay yok varken sanmıyorum.
•Bir başka çok duyduğum şey ise Kali Linux'daki programların "lamerlar" için olmas bu doğru mu?
•Kali Linux ile neler yapabilirim? Yapabileceklerim için herhangi bir yazılım dili bilmem gerekiyor mu?
1. Yeni öğreniyorsan, hayır "lamer" değilsin. "Lamer" diyenler toolları anne karnında öğrenmişler herhalde :)
İleride büyük oranda gerek kalmayacak onlara. Çünkü en iyi kod senin yazdığın koddur.
2. Toollardan başka olayı yok Kali'nin. Yazılım dili olarak Python/C ve Bash öğrenmen seni iyi bir etik hacker yapar.
•Siber güvenlik uzmanları programcılar gibi dal dal ayrılıyorlar mı? Örneğin: Ağ güvenliğini sağlayan bir grup, Android güvenliğini sağlayan bir grup gibi gibi.
Evet, ayrılıyorlar.
Peki nasıl NTFS yapacağız? GRUB üzerinden NTFS yapılabilir mi?
Linux dağıtımları EXT4 dosya sistemi kullanırlar. Bu yüzden NTFS ile kullanamazsın, ki bir yolla biçimlendirsen bile Linux'u silersin.

Linux dağıtımları EXT4 dosya sistemi kullanırlar. Bu yüzden NTFS ile kullanamazsın, ki bir yolla biçimlendirsen bile Linux'u silersin.

Benim amacım USB üzerinden Kali Linux kurmak arkadaşlar daha anonim olduğunu söylediler yoksa bu yöntem daha anonim değil mi?

Peki nasıl NTFS yapacağız GRUB üzerinden NTFS yapılabilir mi?
Yerinizde olsam Linuxun sistemini değiştirmeye değil windowsun ext4 biçimini tanımasına uğraşırdım, DiskInternals Linux Reader indir istersen.
Benim amacım USB üzerinden Kali Linux kurmak arkadaşlar daha anonim olduğunu söylediler yoksa bu yöntem daha anonim değil mi?
Fark etmez, işini bilene ikisi de gizli. Hemen büyük işlere girme ilk önce işi öğren.
Bu arada belli ki Linux'e yenisin, Kali ile başlama, soğursun.

Ben hobi olarak HTML CSS ve JS ile websitesi oluşturuyorum hobim ile işimi birleştirip sunucu güvenliği kısmında çalışabilir miyim?
(Ayrıca siber güvenlik uzmanlarının çalışma alanları hakkında kaynak atabilir misiniz?)

Kurmak şart mı ki? hali hazırdaki kali linux'u indirip direkt çalıştırabilirsinde

Kurmak şart mı ki? hali hazırdaki kali linux'u indirip direkt çalıştırabilirsinde
İnsanın kendi tercihi.

Kurmak şart mı ki? Halihazırdaki Kali Linux'u indirip direkt çalıştırabilirsinde

Sistemim patates olduğu için sanal makine biraz hayal :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı