Kali Linux kurarsam Bootloader grub olacak mı?

rbstsoul

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Eğer Windows 10 kurulu bilgisayarımın yanına Kali Linux kurarsam Bootloader'ım (doğru mu yazdım/kullandım bilmiyorum) grub olacak mı? Yani sadece Boot menüsünden Kali'yi seçersem mi grub olacak? Windows'un Bootloader'ı vs. değişecek mi?

Evet, GRUB kuruluyor. Neredeyse butun dagitimlarda varsayilan olarak GRUB yuklenir.
Peki Kali'nin kurulu olduğu diski silersem Windows GRUB ile mi açılacak, kendi bootloader'ı ile mi? Ve Kali kurduktan sonra Windows'u boot menüsünde görebilecek miyim? Yoksa sadece GRUB üzerinden mi boot edebileceğim?

Peki 1. sorumun cevabı nedir? (Peki Kali'nin kurulu olduğu diski silersem Windows GRUB ile mi açılacak, kendi bootloader'ı ile mi?)

Peki 1. sorumun cevabı nedir? (Peki Kali'nin kurulu olduğu diski silersem Windows GRUB ile mi açılacak, kendi bootloader'ı ile mi?)
Kurulu diski siler iseniz Boot menüsünde Kali girdisi kalacak. Onu da farklı yöntemler ile silebilirsiniz.
Şu konuya bakarak Boot menüsündeki girdiyi silebilirsiniz:

Kurulu diski siler iseniz Boot menüsünde Kali girdisi kalacak. Onu da farklı yöntemler ile silebilirsiniz.
Örnek olarak ben Kali'yi kurdum. Daha sonra boot menüsünde eğer Kali'yi seçersem GRUB açılacak, Windows'u seçersem Windows bootloader'ı ile Windows'u açacağım. Daha sonra eğer Kali'nin olduğu diski silersem GRUB silinecek ama yine Kali girdisi kalacak, onu da başka bir yöntemle temizleyebileceğim. Değil mi?

Peki Kali'nin kurulu olduğu diski silersem Windows GRUB ile mi açılacak, kendi bootloader'ı ile mi?

UEFI sistemlerde Windows'u boot menusunden 1. siraya alirsan Windows boot manager ile acilir. Disk yonetimi kismindan Kali'yi silsen bile GRUB silinmeyecek, dolayisiyla Boot ekraninda hala gorunecek.

Şu konuya bakarak Boot menüsündeki girdiyi silebilirsiniz:
Girdiyi silerseniz GRUB da silinecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı