Kali Linux kurduktan sonra Windows açılmıyor

AnılKKKK

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Boşta duran SATA SSD vardı. Dün gece o SSD'ye Kali Linux indirdim, hiçbir sıkıntı yoktu ama bugün M.2 SSD de kurulu olan Windows'a geçmeyi denedim. Ne GRUB ekranında ne de boot menüde Windows görünmüyor. Sadece Kali Linux var. Linux'tan M.2 SSD'deki dosyalara baktığımda hiçbir şey silinmemiş, Windows ve diğer dosyalar duruyordu. Nasıl çözebilirim? format/temiz kurulum son çarem. Diskin içinde bayağı dosyalarım vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grub menüsünü güncellerseniz windows da eklenir oraya.

sudo apt update
sudo apt install os-prober
sudo os-prober
sudo update-grub

Found Windows Boot Manager tarzında bir çıktı alman lazım. Reboottan sonra windows da grub menüsünde görünüz, ordan bootlayabilirsin.

Bende yaşamıştım zamanında formata gerek yok çözümü var arkadaşın dediği gibi yap düzelmesi lazım ayrıca format atmak istersen Kali Linux üzerinden önemli dosyalarını kaydedebilirsin.

GRUB menüsünü güncellerseniz Windows da eklenir oraya.

Sudo apt Update.
Sudo apt install OS-prober
Sudo OS-prober
Sudo Update-GRUB

Found Windows Boot Manager tarzında bir çıktı alman lazım. Reboottan sonra Windows da GRUB menüsünde görünüz, oradan bootlayabilirsin.

Hocam merhaba, dediklerinizi yaptığımda GRUB menüsüne Windows 11 EFI diye bir seçenek eklenmişti ama oraya basmama rağmen boot etmiyordu başka bir bilgisayardan ISO dosyası yazdırdım oradan gelişmiş seçeneklerden diskpart ile yeni EFI bölümüne boot dosyalarını yazdırınca Windows'u kayıpsız açtım ama şimdi de Linux'u boot edemiyorum o yüzden Linux olan diski biçimlendirip VirtualBox ile Windows'a kurdum sağ olun yardımınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı