Kali Linux kurulumu nasıl yapılmalı?

ASSASSİN_34

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün bir bilgisayara Kali Linux kurmam gerekti ama yüklemede install dedikten sonra siyah ekran ve hatta kodu veriyordu. Bu durum --- quiet kısmının sonura nomodeset yazarak çözdüm ama yükleme bittikten sonra sistem yeniden başlatıldı ama Linux açılmadı. Windows 11 başlatıldı diske baktığında içi tamamen boştu ve 160 GB boş alana yazıyordu. (diskin Max kapasitesi 160 GB) bilgisayarda üç adet ayrı depolama birimi var. Biri M.2 NVMe SSD diğeri ikisi ise HDD biri arşiv diğeri iste tamamen boş. İkinci el olarak alınıp takılmış bir HDD SSD'ye Windows 11 yüklü ve HDD'ye ise Kali Linux kurulmak isteniyor. Nasıl yükleyebilirim?

İlk defa Linux işletim sistemi kuracağım çok fazla bir bilgim yok yardımcı olur musunuz?

Secure Boot açık ise GRUB ekranı gelmeden direk Windows açabilir. Öncelikle BIOS'ta boot option olarak Kali yüklü mü bak. Secure Boot gibi özellikleri kapat ve öncelik olarak Kali'yi en üste çek. Bildiğim kadarıyla Kali GRUB destekliyor. Ekran tekrar gelmezse bir daha yazarsın.

Merhaba arkadaşlar bugün bir bilgisayara Kali Linux kurmam gerekti ama yüklemede install dedikten sonra siyah ekran ve hatta kodu veriyordu. Bu durum --- quiet kısmının sonura nomodeset yazarak çözdüm ama yükleme bittikten sonra sistem yeniden başlatıldı ama Linux açılmadı. Windows 11 başlatıldı diske baktığında içi tamamen boştu ve 160 GB boş alana yazıyordu. (diskin Max kapasitesi 160 GB) bilgisayarda üç adet ayrı depolama birimi var. Biri M.2 NVMe SSD diğeri ikisi ise HDD biri arşiv diğeri iste tamamen boş. İkinci el olarak alınıp takılmış bir HDD SSD'ye Windows 11 yüklü ve HDD'ye ise Kali Linux kurulmak isteniyor. Nasıl yükleyebilirim?

İlk defa Linux işletim sistemi kuracağım çok fazla bir bilgim yok yardımcı olur musunuz?
Ne kodu alıyorsunuz sistem nedir?
Arayüz ile kurulum'u seçin varsa Graphical Install seçeneği.

Secure Boot açık ise GRUB ekranı gelmeden direk Windows açabilir. Öncelikle BIOS'ta boot option olarak Kali yüklü mü bak. Secure Boot gibi özellikleri kapat ve öncelik olarak Kali'yi en üste çek. Bildiğim kadarıyla Kali GRUB destekliyor. Ekran tekrar gelmezse bir daha yazarsın.

Secure Boot'u kapatmak Windows'un çalışmasında bir sıkıntı yaratmaz değil mi kullanan kişi oyun falan da oynuyor bilgisayarın başına geçince kapatıp deneyeceğim.

Ne kodu alıyorsunuz sistem nedir?
Arayüz ile Kurulum'u seçin varsa graphical ınstall seçeneği.

Bilmiyorum bana sadece Linux Kali kurulumu yapın denildi.

Secure Boot'u kapatmak Windows'un çalışmasında bir sıkıntı yaratmaz değil mi kullanan kişi oyun falan da oynuyor bilgisayarın başına geçince kapatıp deneyeceğim.

Hayır yaratmaz. Sadece FACEIT veya Vanguard gibi anticheatler Secure Boot isteyebiliyor. Onun gerektiği durumda da BIOS'a girip Windows'u en yukarı çekip Secure Boot enable ederek tekrar devam edebilir. Kali'ye tekrar geçileceğinde PC açılırken Secure Boot disable, Kali yukarı save ve devam. Ama AntiCheat istemeyen bir oyun oynuyorsa sıkıntı yok.

Graphical ınstall.

Bu seçenekte ekranda uyarı veriyor e tuşuna basıp --- quiet kısmının sonura nomodeset yazarak CTRL X ile başlatınca ekran geliyor dil ayarı internete falan bağlanıp devam edebiliyorum kurulum yapılıyor yükleniyor yendine başlatıktan sonra direkt Windows açılıyor.

Hayır yaratmaz. Sadece FACEIT veya Vanguard gibi anticheatler Secure Boot isteyebiliyor. Onun gerektiği durumda da BIOS'a girip Windows'u en yukarı çekip Secure Boot enable ederek tekrar devam edebilir. Kali'ye tekrar geçileceğinde PC açılırken Secure Boot disable, Kali yukarı save ve devam. Ama anticheat istemeyen bir oyun oynuyorsa sıkıntı yok.

Sanal makine durumu nasıl oluyor hocam onda Secure Boot'u kapatmak gerek biliyor mu ayrıca C diskinde GB kapasitesine çok fazla azaltır mı veya D diskine kurma imkanı var mıdır?

Bu seçenekte ekranda uyarı veriyor e tuşuna basıp --- quiet kısmının sonura nomodeset yazarak CTRL X ile başlatınca ekran geliyor dil ayarı internete falan bağlanıp devam edebiliyorum kurulum yapılıyor yükleniyor yendine başlatıktan sonra direkt Windows açılıyor.

Sanal makine durumu nasıl oluyor hocam onda Secure Boot'u kapatmak gerek biliyor mu ayrıca C diskinde GB kapasitesine çok fazla azaltır mı veya D diskine kurma imkanı var mıdır?

Sanal makinede kapatmana gerek yok. Aslında Dual boottada kapatmana gerek yok kendin key generate ettirerek falan bir yapma yolu var ama hiç uğraşmadım çok zahmetli. Ben aç kapa yaparak arada geçiş yapıyorum. Sanal makinede öyle bir şeye gerek yok istediğin yere de kurabilirsin. Tek dezavantajı grafik isteyen tarzda şeylerde ufak bir performans düşüşün olabilir. Çoğu temel şeyi sanal makinede rahat rahat yapabilirsin.

Hayır amaç güvenilir olmayan işletim sistemlerinin yüklenilmesini engellemek. Valorant gibi oyunlar Secure Boot'un açık olmasını zorunlu kılıyor.

Kali neden HDD'ye kurulmak isteniyor? Hiçbir mantığı yok bunun. Başka dağıtım olsa tamam da Kali'yi ana sistemde kullanmak çok saçma.

Yeni başlayan biri olabilir veya başka amaç için kullanıyor olabilir bilmiyorum. Bana HDD kurulum yapılsın denildi HDD'yi kendisi cihaz ile birlikte getirdi ne amaçlan kullandığı hakkında bir bilğim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı