Kali Linux kurulumu nasıl yapılmalı?

Bu seçenekte ekranda uyarı veriyor e tuşuna basıp --- quiet kısmının sonura nomodeset yazarak CTRL X ile başlatınca ekran geliyor dil ayarı internete falan bağlanıp devam edebiliyorum kurulum yapılıyor yükleniyor yendine başlatıktan sonra direkt Windows açılıyor.

Sanal makine durumu nasıl oluyor hocam onda Secure Boot'u kapatmak gerek biliyor mu ayrıca C diskinde GB kapasitesine çok fazla azaltır mı veya D diskine kurma imkanı var mıdır?
Ekran kartınızı belirtir misiniz?
Nomodeset parametresini ekleyince grafik donanımını devre dışı bırakır.
Her türlü diske istediğiniz kısma kurabilirsiniz boyutu yeterli olması şartıyla.
Ayrıca Secure boot açıksa lütfen kapatıp deneyin arkadaşların bahsettiği gibi.

Secure Boot açık ise GRUB ekranı gelmeden direk Windows açabilir. Öncelikle BIOS'ta boot option olarak Kali yüklü mü bak. Secure Boot gibi özellikleri kapat ve öncelik olarak Kali'yi en üste çek. Bildiğim kadarıyla Kali GRUB destekliyor. Ekran tekrar gelmezse bir daha yazarsın.

Dediklerinizi yaptım hocam ama yine aynı şekilde direkt Windows'u açıyor ( boot optionda Kali gözükmüyor) Rufus ile takar USB'yi yazdırıyorum şu an tekrar kurulum yapacağım hocam bir de ben kurulum yaptığım zaman kurulum yapacağım diski ve arşiv olan HDD'yi görüyordu ama Windows yüklü olan SSD gözükmüyordu bu sorun yaratmış olabilir mi? Tekrar kurulum yapacağım zaman HDD'yi söküp bir SSD ile değiştirip deneyeceğim.

ekran kartınızı belirtir misiniz?
Nomodeset parametresini ekleyince grafik donanımını devre dışı bırakır.
Her türlü diske istediğiniz kısma kurabilirsiniz boyutu yeterli olması şartıyla.
Ayrıca Secure Boot açıksa lütfen kapatıp deneyin arkadaşların bahsettiği gibi.

ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 V2 cihazın içindeki ekran kartı Secure Boot şu anda kapatım hocam tekrar başlatım cihazı ama direk Windows açılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı