Kali Linux RTE8188EUS sürücü kurulumu

alperengalip

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2019
Mesajlar
613
Çözümler
5
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımın 2. disk bölümüne Kali Linux kurdum. USB'den kullandığım Turbox Wi-Fi kartım bozulduğu için yeni bir tane aldım. İçerisinde RTE8188EUS çipi var. Yanında bir tane kurulum CD'si geldi, Windows'ta direk olarak kurulum başlıyor, Linux'ta kurulum için ayrı bir klasöre eklenmiş dosyalar var. ./Dosyaadı ile kurulum hata alıyor. Sudo SH dosyaadı ile de hata alıyor. Chmod +X yaptım olmadı. Dosya içeriği şu şekilde:
Ürünü satın aldığım link:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnstall dosyasında "Auto install for 8192cu" yazıyor kullandığı modül bu olmalı.
Bu modül non-free deposunda firmware-realtek peketinde bulunuyor.

Paket kurulu değil ise non-free depoları ekleyip kurabilirsiniz. Tabi geçici olarak ethernet üzerinden bağlanmanız gerekli.
/etc/apt/sources.list dosyasındaki depo kısmına non-free eklemeniz yeterli.
sudo nano /etc/apt/sources.list
deb http://httpredir.debian.org/debian/ buster main contrib non-free
sudo apt-get update sudo apt-get install firmware-realtek
 
Depoya ekledim:
Sudo nano /etc/apt/sources.list,
Güncellemeleri yaptım,
Paketi kurdum:
Sudo apt-GET install Firmware-Realtek,
Yeniden başlattım:
Sudo reboot.
Dizine gidip "install. Sh" ı çalıştırdım:
/Install. SH.
Yeniden aynı hatayı verdi. Driver ile ilgili bir sorun olabilir mi?
 
Bu modül non-free deposunda firmware-realtek peketinde bulunuyor.
Bu bazı sürücü modülleri için gerekli olan, ikili firmware dosyalarını içeren bir paket sadece. Herhangi bir sürücü modülü barındırmaz. Debian gibi bazı dağıtımlarda bu tür firmware paketlerinin bulunmamasının espirisi, GNU felsefesinden kaynaklıdır. Ama Kali gibi hazır (out of box) bir dağıtımın böyle bir yaklaşım sergilemesini beklenmez, çoğu Debian tabanlı dağıtımda firmware paketleri kurulu gelir. Bir de testing tabanlı bir dağıtıma, kararlı bir sürümün deposu genellikle ve özel bir durum olmadıkça eklenmez.

Ayrıca çekirdekteki r8188eu sürücüsü, aygıt çok yeni değilse ve ana akım dışında bir çip ID kullanmıyorsa genellikle yeterli olur. İşte firmware paketi bu tür sürücü modüllerinin bazıları için gereklidir. Bazı sürücüler herhangi bir firmware dosyasına ihtiyaç olmadan çalışabilir.

Bazı aygıtlar için üretici kaynaklı sürücü kullanılması, genellikle ya çekirdek ile gelen bir sürücüsünün olmaması ya da üretici kaynaklı sürücünün daha performanslı çalışması sebebiyle olabilir.

Bu aygıt için aşağıdaki sürücü kurulabilir. Dağıtım Kali olduğu ve kullanım amacı yasal olmayabileceği için daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Zaten kurulumu ile ilgili, arama motorlarından kaynak da bulmanız çok zor değil. Aygıt ile gelen sürücü zaten eski ve güncel çekirdekler ile çalışacak şekilde bakımı yapılmamış bir sürücüdür, yani Kali gibi Debian testing tabanlı bir bir dağıtıma bunu kurmanız zor, dostlar alışverişte görsün kabilinden pakete eklenmiş bir sürücüdür.

 
Son düzenleme:
CD deki sürücüyü kurmanıza gerek kalmamış olması lazım. Önceki mesajımda sürücü kurulumunu tarif etmiştim.
Inxi programını depodan kurup
inxi -N nmcli komutlarının çıktısını buraya ekleyin bakalım.
 

Geri
Yukarı