Kali Linux terminalde uzun komutlarda görüntü bozulması

Terminalde uzun komutlarda komut olması gereken yerden farklı yerlere kayıyor ve pencerenin boyutunu değiştirince düzeliyor. Sorun sadece komut yazdığımda değil ok tuşlarıyla uzun komutlara gelince de oluyor. Bu arada depo sorununu çözdüm yani güncellikle alakası yok sanırım.

Ekran Görüntüsü_00008.png

Silmeye çalıştığımda da bu sorunla karşılaşıyorum ve Enter'a basmadığımda veya CTRL+C yapmadığımda çözülmüyor.

Ekran Görüntüsü_00000.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu çözebileceğimi sanmıyorum ama başka bir terminal yükleyip dener misiniz? Mesela Terminator.

Daha uzun komutlarda aynı sorun yine devam ediyor. Yine pencere boyutunu değiştirince düzeliyor ama bu sorunu sanal makinedeki Kali'de yaşamıyordum.

Ekran Görüntüsü_00001.png

Düzenleme:
Artık aşırı rahatsız etmeye başladı. Komutları görmeden yazmak zorunda kalıyorum bu sorun yüzünden.

Son düzenleme:
Daha uzun komutlarda aynı sorun yine devam ediyor. Yine pencere boyutunu değiştirince düzeliyor ama bu sorunu sanal makinedeki Kali'de yaşamıyordum.

Eki Görüntüle 619643
Düzenleme:
Artık aşırı rahatsız etmeye başladı. Komutları görmeden yazmak zorunda kalıyorum bu sorun yüzünden.
Ben ekran görüntüsünde bir sorun göremiyorum tam olarak nasıl bir sorun bu detaylandırabilirmisin

@gen2 komut çok uzadığı zaman komutun alt satıra geçmek yerine aynı satırın en solundan devam ederek yazdığım komutun üstüne geçiyor. Bazen komut yazarken üst satırda önceki yazdığım komutlar varsa onların yerine geçiyor ve bu komutu kör olarak yazmama sebep oluyor. Aşağıdaki resimden daha iyi anlayabilirsiniz.

Yazdığım komut:
git clone https://github.com/pcdunyasitv/ANONSURF
Yazarken gördüğüm:
1595441690722.png

@gen2 komut çok uzadığı zaman komutun alt satıra geçmek yerine aynı satırın en solundan devam ederek yazdığım komutun üstüne geçiyor. Bazen komut yazarken üst satırda önceki yazdığım komutlar varsa onların yerine geçiyor ve bu komutu kör olarak yazmama sebep oluyor. Aşağıdaki resimden daha iyi anlayabilirsiniz.

Yazdığım komut:
Yazarken gördüğüm:
Eki Görüntüle 621391
fontu değiştirmeyi denedinmi yaşadığın şeyi ingilizce nasıl anlatacağımı bilemediğim için google dan yardım alamıyorum ilk defa böyle birşey görüyorum font değiştirmeyi font boyu değiştirmeyi falan dene olmazsa ~/.config klasörünü silip baştan konfigure edebilirsin

Yazdığım komut:
Yazarken gördüğüm:
Eki Görüntüle 621391
Birde, env -i bash --norc komutunu denermisin.
fontu değiştirmeyi denedinmi yaşadığın şeyi ingilizce nasıl anlatacağımı bilemediğim için google dan yardım alamıyorum ilk defa böyle birşey görüyorum font değiştirmeyi font boyu değiştirmeyi falan dene olmazsa ~/.config klasörünü silip baştan konfigure edebilirsin

Birde, env -i bash --norc komutunu denermisin.
Veya o olmazsa alttakini
export PS1='\[\e[1;35m\][\u:\w]\$\[\e[0;35m\] '
~/.bashrc dosyasına eklermisin?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı