Kali Linux'a virüs bulaşmış olabilir mi?

TRMKTR

Decapat
Yer
Dünya
Birkaç gündür PC'yi kullanmıyordum. Dün açmayı denedim ama açılmadı. Elektrik falan her şey tamamdı ama açılmadı bir türlü. Bende sonra bakarım dedim ve mucize gibi bir şey oldu. Bilgisayar bu sabah açıldı. Bende Kali Linux'u açmaya karar verdim. Açıldı (Kali Linux USB belleğe kurulu bu arada). Bende Firefox'u açtım. Tam açıldı derken sistem arayüzüne yani benim gördüğüm ekrana birdenbire virüs tespit edildi (3.5 virüs falan tespit edildi ) yazdı. Hemde 10 15 tane minik kutucuklar halinde. Baktığımda McAfee vb. birçok güvenli antivirüsten bu uyarıyı aldım. Ama sorun şu ki bilgisayarımda hiç antivirüs ya da tarayıcılardan hiçbirinde antivirüs yok. Benim aklıma takıldı. Bulaştıysa da bu virüsü nasıl silebilirim?
photo_2022-08-23_12-18-05.jpg

Hocam ben kali linuxu usb den çalıştırıyorum. Bu şekilde yeniden kurarım ama sanırım bunlar firefoxun bildirimleri benim firefox da açtığım teegram mesajlarımı da gösteriyor. O ayarı kapatmanın bir yol yok mu sanırım virüs değil bu ya da virüsse de reklam virüsü

Bir de normalde bilgisayarda Windows kurulu virüs gelmişse ona da sızar mı?

Hocam ben kali linuxu usb den çalıştırıyorum. Bu şekilde yeniden kurarım ama sanırım bunlar firefoxun bildirimleri benim firefox da açtığım teegram mesajlarımı da gösteriyor. O ayarı kapatmanın bir yol yok mu sanırım virüs değil bu ya da virüsse de reklam virüsü

Bir de normalde bilgisayarda Windows kurulu virüs gelmişse ona da sızar mı?
Virüs windowsa geçemez ama Firefox'un bildirimleriyse firefox'un verileni silebilirsin. Hiç linux kullanmadığım için nasıl yapılacağını bilmiyorum.

Hocam hiç bir farkı yok aynı tarayıcı
Eğer verilerinizin gitmesini göze alıyorsanız Windowstan usb'ye yeniden Kali yazdırabilirsin böylelikle kali'yi yeniden kurarsın.

firefox kaynaklı bu belli dediğim gibi hiç linux kullanmadım firefox u nasıl düzelticeğimizide bilmiyorum.

Linux'e virüs girer ama sizin bir anlık dikkatsizliğinizde. Tek önerim anlamadığınız zaman asla sudo veya bilmediğiniz komutları kullanmayınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı