Çözüldü Kali Linux'da sadece Ethernet çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Teknolog44

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thinkpad T430 (corebooted.) i7 3720QM 16GB 1TB SSD Gentoo Linux (hardened, llvm, selinux, luks2, lvm,)
Meslek
Cybersec. (Web Pentester/Bugbounter)
ASUS X505bp laptopuma Kali Linux'un en son sürümünü Dual boot ile kurdum. Ama kablosuz ağa bağlanamıyorum. Sadece Ethernet ile bağlanabiliyorum. Ayrıca GRUB önyükleyicisinde Windows 10 gözükmüyor. Flash belleğe BIOS repair disk kurup, Windows 10'u manuel olarak değiştirip ilk onu boot edebiliyorum. Yoksa diğer şekilde Kali de mahsur kalacaktım :D tabii yine GRUB önyükleyicisini öne alırsam bu sefer de sadece Kali'ye girerim.
Ekstra problemim: Apt-get Update veya apt Update kodu takılıyor. "aynı 1:Index of /kali/ Kali-rolling inrelease" problemi oluyor. Upgrade yaptım. Bu da Wi-Fi kartımın donanım kimliği:

1687176129559.png

@246675 @Bsd Kaymak @K.Makise

Çözüm
Eki Görüntüle 1828901

False yazan yeri true mu yapacağım networkmanager conf dosyasındaki yazıyı?

Evet hocam sonra CTRL s ve CTRL X yaparak kaydefin.

Evet hocam sonra CTRL s ve CTRL X yaparak kaydefin.

nano NetworkManager.conf yaparak yapabilirsiniz.

Evet. 10 dakika sonra PC'yi kapatıp USB'yi çekip girdim.

Kesin bu yüzden olmuştu false yazan yeri true yapın ve sonra service NetworkManager restart yapın.
ASUS X505bp laptopuma Kali Linux'un en son sürümünü Dual boot ile kurdum. Ama kablosuz ağa bağlanamıyorum. Sadece Ethernet ile bağlanabiliyorum. Ayrıca GRUB önyükleyicisinde Windows 10 gözükmüyor. Flash belleğe BIOS repair disk kurup, Windows 10'u manuel olarak değiştirip ilk onu boot edebiliyorum. Yoksa diğer şekilde Kali de mahsur kalacaktım :D tabii yine GRUB önyükleyicisini öne alırsam bu sefer de sadece Kali'ye girerim.
Ekstra problemim: Apt-get Update veya apt Update kodu takılıyor. "aynı 1:Index of /kali/ Kali-rolling inrelease" problemi oluyor. Upgrade yaptım. Bu da Wi-Fi kartımın donanım kimliği:

Eki Görüntüle 1827608

@246675 @Bsd Kaymak @K.Makise
GRUB problemi için Windows'tayken yönetici olarak PowerShell açıp şu komutları yazın [Kali ile Microsoft EFI dosyaları bir arada yer alıyor mu diye bakmak için]:

Bash:
mountvol /S P:
P:
ls EFI

Sonra da çıktıyı atın. Devamına geliriz.

GRUB problemi için Windows'tayken yönetici olarak PowerShell açıp şu komutları yazın [Kali ile Microsoft EFI dosyaları bir arada yer alıyor mu diye bakmak için]:

Bash:
mountvol /S P:
P:
ls

Sonra da çıktıyı atın. Devamına geliriz.

1687259695930.png

Parametre hatalı. Hocam EFI dosyaları bir arada yer almıyor büyük ihtimal. Kali de bakmıştım. Çünkü diskten 100GB ayırdıktan sonra (siyah yani ayrılmamış) Kali'yi oraya kurdum.

Pardon hocam, mountvol P: /S doğru komut.

Mountvol'de atanacak sürücü ismi önce belirtilmesi gerekiyor.

Hocam yine hatalı parametre dedi. Hangi sürücümün ismini belirtip yazacağım? Yoksa mana ettiğiniz şey parametrenin olayı mı?

Windows sürümünüz nedir?

Ve mountvol P: \\?\Volume{dfdc3ae6-0000-0000-0000-90f079000000}\ deneyin.
1687260332204.png

Sonuç böyle. Laptop güncelleme almıyor. Mavi ekran problemleri çok olduğu için güncelleyemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı