mafrankuloo

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
146
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Kali Linux Linux'un en çok dikkat çeken sürümlerinden biri ben de bir kaç zamandır ilgi duyuyorum. Yaptığım hataları ve tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. Bu benim ilk rehberim o yüzden hoşgörü ve anlayışınıza şimdiden teşekkür ederim :)

Öncelikle Kali Linux'u Kali Linux | Penetration Testing and Ethical Hacking Linux Distribution adersinden indiriyoruz. Ardından gereken araçlarımızı indiriyoruz. Bunlar Rufus Rufus - Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu ve 7-zip 7-Zip.

Araçlarımızı da indirdikten sonra yapmamız gerekenler ise şunlar; Bilgisayarım' a sağ tıklaıyıp Yönet kısmına giriyoruz. Ordan Disk Yönetimi seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda İstediğimiz bir Disk bölümünden (Kapasitesi göz önüne alınarak) Kali Linux'u yükleyeceğimiz alanı yaratıyoruz. 50 GB fazlası ile yetecektir. Unutulmaması gereken bir ayrıntı böldüğümüz ayrıntıyı yeniden adlandırmıyoruz. Ayrılmamış alan olarak kalması gerekiyor.

Kali'nin yükleneceği alanımızı ayarladıktan sonra sıra Rufus ile Kali Linux'u USB'ye yazdırmakta. İnternette ve forumda onlarca konu olduğundan burayı hızlı bir şekilde geçiyorum.

İnsanların en çok takıldığı noktalardan biri olan Kali Linux'u USB'ye yazdıktan sonra BOOT Menü'de görülmemesi problemi. Bunun birkaç sebebi olabilir. Sırası ile anlatacak olursak.

1- USB Disk' mizi USB 2.0 portuna takmamak.
2- Kali Linux'un UEFİ desteğinin bulunmaması.
3- BİOS ayarlarından Legacy Support desteğini açmamak. (Live kullanmak isteyenler için.)

Evet arkadaşlar bu üstte ki maddelere dikkat ettikten sonra. Kali Linux'a UEFİ desteğini nasıl getirebiliriz onu anlatacağım. (Eğer bunu yaparsanız Legacy Support seçeniğini açmanıza gerek yok.)

Rufus ile Kali Linux'u USB'mize yazdıktan sonra USB'mizi açıyoruz ve Boot klasörüne giriyoruz. Boot klasörü içinde ki EFİ dosyasına sağ tıklayıp 7-zip programı ile birlikte çalıştırıyoruz. 7-zip ekranında çıkan EFİ dosyasını Kali Linux'un dosyalarının yanına koyuyoruz. (Boot klasörünün içine değil.) Fotoğraftaki gibi.

Artık Kali Linux'u rahatlıkla UEFİ' den kurup kullanabilirsin.

Kali Linux'u kurarken yardımcı olacak ek bilgiler. Dil seçenecekleri lokasyon vs ekranları geçtikten sonra Disk bölümlemeyi kesinlikle elle yapmanız gerekmekte yoksa Windows'un olduğu Disk'e zarar verip veya komple silebilirsiniz. Bu kısımdaki bilgilerde zaten internette bolca var kısaca anlatacak olursak,

Disk bölümleme ekranından Elle yapma kısmına girdikten sonra. Free Space alanını görüyoruz burası bizim ilk başta böldüğümüz alan. Buraya bölümlere ayırarak Linux'u kuruyoruz.

Dediğim gibi tekrara girmemek ve en çok takınılan problemleri çözmek için bu yazıyı yazdım. Eğer ilgi gelirse Technopat ailesi için bir video çekebilirim.

NOT : Şahsi fikrim Kali Linux'u kesinlikle bilgisayarınıza yüklemenizi önermiyorum. Zaten sizde bir süre sonra kaldırcaksınızdır :) Eğer biraz kurcalamak istiyorsanız VMware VMware Virtualization for Desktop & Server, Application, Public & Hybrid Clouds kullanmanızı öneririm. Sürçü lisan ettiysek affola. Yorum ve teşekkürleriniz için teşekkürler.


kali liidsafdasdfqerqewr.PNG
 
Son düzenleme:
Merhaba, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama ben bu adımları defalarca yapmama rağmen hala kuramadım daha doğrusu kurulum gerçekleşiyor ama kali açılınca kullanıcı adı şifre ekranında donup kalıyor,bu her defasında böyle oldu, bu konuda bilginiz var mı ? Sistemim uefi destekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı