Kali Linux'ta IP 192 ile başlamıyor

Radyqoo

Centipat
Daha fazla  
İp hakkında bir bilgim yok ama baktığım kadar her yerde 192 ile başlarken benim 127 ile başlıyor ve daha kısa.

İp hakkında bir bilgim yok ama baktığım kadar her yerde 192 ile başlarken benim 127 ile başlıyor ve daha kısa.

Tam benim de bilgim yok ağ konusunda ancak kendi deneyimlerime göre 192 ile başlayanlar seni sosyal ağa bağlarken verilen kimliktir. 172 ile başlayan senin Localhost'un olur.

Sorun yok o zaman, localhost bu. Birçok alanda ağa bağlamadan birçok şeyi denemek için kullanılır bu, kimisi web site, kimisi veri tabanı testi gibi şeyler için kullanır ki bu sadece örnek verdiklerimle sınırlı değildir.

Bu arada 192 ile başlamıyorsa muhtemelen cihaz ağa bağlanmamıştır. ping -c google.com yazın terminale ve kontrol edin.

Son düzenleme:
Merhaba eğer 192 ile başlamıyorsa ve VirtualBox kullanıyorsanız seçtiğiniz ağ seçeneği başka ise çalışmaz örneğin (NAT ağı) bunu köprü bağdaştırıcısı ile değişirip kendi köprü bağdaştırıcınızı seçin bende de 10 ile başlıyordu düzeldi bir hata olursa yazabilirsiniz.

Zaten 127 ile başlaması gerekiyor, o senin localhost adresin. Network'e bağlandığın zaman bağlandığın yerde DHCP varsa sana otomatik IP verecek, yoksa sen kendin ip atayacaksın bilgisayara. O zaman 127'nin yanında 192 ile başlayan bir IP daha göreceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı