Kalıcı dolgu yaptırdıktan ne kadar süre sonra sert yiyecekler yenilebilir?

Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
29.473
Makaleler
33
Çözümler
393
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core 12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 | SteelSeries Prime | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 23H2.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
2 iltihapli dis kanal tedavisi resmi olarak 3. seansta bitti! Dis kanal tedavisi pansumani sayilirsa 4 seans. 3. kanala girmekte bayagi zorlandi dis hekimi ve cok ugrasti ve basardi, Allah razi olsun, toplam 1 bucuk 2 saat surdu ve cisimin gelmesiyle oyle bekledim, sonunda 15 gün süre sonrasi bitti. İslem sirasinda yine yakarken agri oldu. Orta derecede agri cektim diyebilirim, (normal dis agrimin ustunde biraz) ama birkac saniye sonra gecer cinsten idi.

Simdi size sorum var, artik gecici dolgudan da kalici dolgu oldu, döner gibi yemek yemeye ne kadar süre sonra baslayayim? Uyusukluk gecince (4 saat sonra falan), corba icecegim.

Dislerimin kirilabilecegini de soyledi ve kaplama onerdi, ancak fiyatini sormayi unuttuk ve tekrar gidince dis hekimi gitmis. Pazartesi de onu ogrenip sonraki seansta kaplama inşallah. Siz siz olun, eninde sonunda muhtemelen gideceginiz dis hekimine daha gec gitmeyin, gec gitmek size iyi bir şey katmayacak.

Basligi degistirdiginiz iyi oldu, bu sefer soru da sormustum. Diger seanslarda hep sonuc olarak aciyordum, kusura bakmayin.
 
Son düzenleme:
Ben son kalıcı dolgu tedavimden 1 gün sonra normal rutinime dönmüştüm.

Kanal tedavisi yapildi mi peki? Sadece dolgu mu? Kanal tedavisi yapildiysa ve yedikce disinizde bir kirilma vs. oldu mu? Kaplama sart mi?
 
Evet kanal tedaviside yapılmıştı. Herhangi bir kırılma olmadı hala dolguları kullanıyorum. Maşallah diyelim. :) Eğer orijinal dişinizden tedavi sonrası çok az bir parça kaldıysa eski diş formunda dolgu yapılması sağlıklı olmuyor. O yüzden diş hekimleri kaplama öneriyorlar. Ayrıca 1 tanede zirkonyum kaplamam var. Umarım iyi bir diş hekimnde tedavi olmuşssundur. Diş tedavisinde en önemlisi diş hekiminin uzmanlığı ikinci sırada ise kullandığı malzemelerin kalitesi bence.
 
Evet kanal tedaviside yapılmıştı. Herhangi bir kırılma olmadı hala dolguları kullanıyorum. Maşallah diyelim. :) eğer orijinal dişinizden tedavi sonrası çok az bir parça kaldıysa eski diş formunda dolgu yapılması sağlıklı olmuyor. O yüzden diş hekimleri kaplama öneriyorlar. Ayrıca 1 tanede zirkonyum kaplamam var. Umarım iyi bir diş hekimnde tedavi olmuşssundur. Diş tedavisinde en önemlisi diş hekiminin uzmanlığı ikinci sırada ise kullandığı malzemelerin kalitesi bence.

Osmaniye'de en cok puan alan dis hekimine gittim.

Galiba yaptigi dolgu isinli dolgu idi. İsin cihaziyla yapiyordu, yaparken gordum. Ayni dise benzer duruyor dolgu. İyi mi?

İnşallah kaplama yaptirana kadar kirilmaz.
 
Eğer önerdiyse kaplama yaptır. Çünkü diş ağrısı hiç bir ağrıya benzemiyor. Diş konusunda mümkün olduğunca kesenin ağzını aç :)
 
Eğer önerdiyse kaplama yaptır. Çünkü diş ağrısı hiçbir ağrıya benzemiyor. Diş konusunda mümkün olduğunca kesenin ağzını aç :)

Evet, onerdi. Kirilabilir degil, kirilir dedi sanirsam. İsinli dolgu hakkinda ne dusunuyorsunuz?
 
Bildiğim kadarıyla artık çoğu diş hekimi ışın kullanarak tedavi yapıyor. Dolguyu dahada sağlamlaştırmak için mavi ışık tutuyorlar. Başkada bir bilgim yok. Eskiden bakır dolgular vardı. Dişlere arabalardaki gibi krom dolgu yapıyorlardı.

Siz diş hekiminiz ne dediyse yaptırın bütçeniz elveriyorsa :)
 
Bildiğim kadarıyla artık çoğu diş hekimi ışın kullanarak tedavi yapıyor. Dolguyu daha da sağlamlaştırmak için mavi ışık tutuyorlar. Başkada bir bilgim yok. Eskiden bakır dolgular vardı. Dişlere arabalardaki gibi krom dolgu yapıyorlardı.

Siz diş hekiminiz ne dediyse yaptırın bütçeniz elveriyorsa :)

Evet, isik tutuldu kanka, galiba ismi kompozit dolguymus. Simdi yarin doner yemeye baslarsam disi elime alir miyim acaba? Pazartesi ogrenelim ne kadarmis kaplama.
 
Evet, isik tutuldu kanka, galiba ismi kompozit dolguymus. Simdi yarin doner yemeye baslarsam disi elime alir miyim acaba? Pazartesi ogrenelim ne kadarmis kaplama.
Yarın biraz daha yumuşak şeyler tercih edin, döner sıkıntı çıkarmaz gibi ama o tarafı çok kullanmayın. Kaplama işini doktor önerdiyse mutlaka yapın, gecmis olsun.
 

Geri
Yukarı