Kalın ve ince VGA kablosunun farkı nedir?

Lord Rosenzwei

Centipat
Katılım
6 Nisan 2022
Mesajlar
9
Yer
Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
OC E2050Sn
Merhaba,

Şimdi elimde sadece VGA girişi olan bir monitör var. Ben uzun yıllardır bu monitörü kullanıyorum ve gayette memnunum fakat şöyle bir sorun var,
Benim VGA kablosu bozulmaya başladı ve hareket ettikçe ekran sarı, mavi vesaire bir sürü şey oluyor ve bozuluyor. Ben yeni bir kablo aldım ancak bu sefer ekranda böyle ufak dalgalanmalar oluyor. Nasıl bir dalgalanma olduğunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bildiğiniz ekranda soldan sağa doğru böyle ufak dalgalanmalar var veya titremeler diyebilirim bu daha doğru olur.

Benim eski kullandığım kablo biraz kalın, diğer VGA kablolarına göre daha kalın ve ben bunu kullanırken hiçbir sorun yok. Ancak farklı bir ince kablo VGA denediğim zaman titremeler veya dalgalanmalar oluyor. Elimde 2 tane fazla VGA kablosu var ikisini denedim sorun aynı. Eski kabloda sorun yok ama dokundukça ekran renk değiştiriyor bu yüzden yenisi lazım.

Eski bozuk kablomun üzerinde "E101344-C style 20276 VW1 801C low voltage computer cable" yazıyor. Ben bunun aynısını internetten alacaktım ancak Türkiye'de yok sanırım yurt dışında 8 dolara falan satılıyor.

Sormak istediğim şu; VGA kabloları arasındaki farklar nedir? Kalın veya ince olması herhangi bir şey değiştiriyor mu? 2 tane yeni VGA kablosuna para verdim olmadı ama bu sefer kalın kablolardan almayı düşünüyorum alttakiler iş görür mü? Veya şunu al diyebileceğiniz bir kablo var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Mesela bu linkte yüksek performans falan yazmışlar ve kablo kalın. Bunu alsam sizce düzelir mi sorun? Bunun gibi farklı kablolar linklerde var veya şunu al dediğiniz var mı?


Eski kablonun modeline baktım ancak TR'de satılmıyor sanırım o yüzden alamıyorum :d

yardımcı olabilecek var mı ona göre siparis vereceğim
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Renk kaymaları kablonun artık bozulduğu anlamına geliyor. Değişmesi şart.
Titreme, dalgalanma ise kablonun kalitesiyle alakalı. Bant genişliğini sağlayamayan kablo görüntü aktarırken terettüd yapar. Bu da dalgalanmaya sebep olur.
Kaliteli kablo almak önemli rol oynar.
Önerim kablolarını bildiğim için VGA Kablo bu ürün olur. Bir tane alıp dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı