Kalınan matematik 1 dersi seçilmiyor

Choconomiyaki

Decapat
Katılım
25 Mart 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 1. dönem matematik 1 dersinden kaldım. Şimdi ise 2. dönem için ders kaydı yapacağım fakat matematik 2 dersini seçebiliyorum. Matematik 1 matematik 2'nin ön koşulu diye biliyorum, haliyle matematik 1'den kaldığım içim matematik 2'yi seçememem lazım değil mi? Matematik 2 için ders kaydı yapsam bir sorun olur mu acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir kural yok. Bazı üniversiteler 2. dersi seçmek için 1. den başarı olmak koşulunu koyuyorlar. Üniversiten böyle bir şart koşmuyorsa seçersin. Danışmanına mail yaz yine de.
 
Matematik 2'yi seçeceksiniz. Bir sonraki sene matematik bir kontenjanı açıldığında metametik 1 seçebilirsiniz ancak. Ders verecek ve sınav hazırlayacak bir hoca yokken dersi nasıl seçeceksiniz onu anlayamadım. Mat 1 sadece 1. dönem açılır (en azından bizim okulda).
 
Modlar başlığı değiştirmiş sanırım (saçmalık). Demek istediğim matematik 1 ve matematik 2 birbirine bağlı matematik 2'yi almak için matematik 1'den geçmem lazım ve ben mat1'den kaldım ama ders kaydı yapacağım sırada mat 2'yi alabiliyorum. Bu bir problem çıkartır mı?
 
Math 1 vermeden Math 2 yi alamazsın. Çoğu üniversitede böyledir. İstisnalar var tabii. Bunlar bağlı derslerdir. Okuduğun bölüme göre bağlı ders sayısı değişmektedir. Ayrıca çoğu ders belli dönemlerde açılır. Eğer ki Math 2 alabiliyorsanız Math 1 deki konuları bildiğiniz varsayılarak anlatılır.

Örnek: Math 1 bilmeden Dinamik dersi çok zor geçilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı