Kalıntı dosyalar nasıl silinir?

raweon07

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
326
1 ay önce sağlam bir laptop aldım. Fakat biraz hor kullandım saçma sapan crackli eski sürüm disk temizleme programları indirdim(en azından bilindik sitelerden). Hayatta indirmem dediğim Advanced System Care falan indirdim. Bilgisayarda performans olarak bir sıkıntı yok Kaspersky ile tarattığımda virüs de çıkmadı o yüzden gereksiz yere format atmak istemedim ama içime bir kurt düştü. Bu dosyaların kalıntılarını nasıl silebilirim bunun için sağlam uygulamalar var mı düzenli disk temizleme amacıyla da kullanabileceğim? Ayrıyeten bundan sonra program kaldırırken kullanabileceğim(kalıntı bırakmayan) hangi uygulamalar var? Son olarak format atmalı mıyım sizce? Şimdiden teşekkürler.
 
RevoUninstaller tavsiye ederim ve korsan uygulamaların hor kullanıma girdiğini düşünmüyorum.
 
Kullandığın diske sağ tıkla ve özelliklere gir. Genel sekmesinde diski temizle var ben hep aradan temizliyorum. Appdata, prefetch benzeri dosyalardakiler de siliniyordu ama hatırlamıyorum hangileri.

Pardon siz kullandığınız program kalıntılarından bahsetmişsiniz. Yanlış okumuşum.
 
Yanlış bilgi
Format atmalısın.
Regedit kalıntıları var. Format atarsan performansın da artar bayağı.
Eğer amacım performans arttırmak değil diyorsan, bence temizlemeye de uğraşma çünkü temizleme sadece performans arttırır.
Başka bir şey olmaz.

Appdata, prefetch benzeri dosyalardakiler de siliniyordu ama hatırlamıyorum hangileri.

Onları temizlemiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmalısın.
Regedit kalıntıları var. Ve format atarsan performansında artar bayağı.
Eğer amacım performans arttırmak değil diyorsan, bence temizlemeyede uğraşma. Çünkü temizleme sadece performans arttırır.
Başka bir şey olmaz.

Onları temizlemiyor.

Format SSD'nin ömründen çalar mı 250 GB boş alan var yarı yarıya dolu sayılır. Bunu silip tekrar yazacağım 500 GB'lık bir okuma yazma işlemi olacak gerek var mı sizce? Yani bir zararı yoksa yapmayı düşünüyorum zaten.
 

Geri
Yukarı