Kalistenik, ağırlık antrenmanından önce yapılır mı?

Arishem

Hectopat
Daha fazla  
Daha spora yeni başladığım için birçok sorum var. Kalistenik, artistik jimnastik için esneme ve denge hareketlerini yapmak istiyorum. Dinlenme günleri koşmayı ve kardiyo yapmayı düşünüyorum fakat kalisteniği dinlenme gününde yapmamamız gerekiyormuş. O yüzden ağırlık kaldırmadan önce kalistenik yapmak mantıklı mı?

Daha çok calisthenicsin statik alanıyla ilgileniyorsun sanırım, antrenmanda tüm gücünü bitirmeden ağırlık çalıştıktan sonra amut gibi hareketleri yapmaya odaklanırsan daha hızlı gelişirsin. Örnek olarak amutta iyi seviyede bir omuz gücüne ihtiyacın var bunu antrenmandaki omuz gününde kazanırsın, antrenmandan sonra da haraket formu üzerine yoğunlaşırsın bu şekilde daha hızlı gelişebilirsin.

Evet dediğiniz gibi artistik jimnastik kısmı. Hocam daha yeniyim fakat antrenmandan sonra tamamen kol gücüm bitiyor ve sonraki zamanlarda doms yaşıyorum bu yüzden antrenmandan önce olarak düşünmüştüm. Zaten şuanda iki elimin üstünde duracak kadar kol gücüm yok bu yüzden başlangıç için yapılabileceklere odaklanacağım şimdilik. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…