Kaliteli 1.5 metre DSL kablosu nereden bulunur?

Lahmacun60

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7700X
Asus EX-B650M-V7
Palit RTX4070 SUPER Jetstream OC
TwinMOS VOLTX DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz
Kingston NV3 1TB 6000-4000MB/s
FSP CMT318 750W 80+ Bronze PCIE 5.0 Rainbow 4x120mm MidTower
AIGO AI 360mm RGB Siyah Sıvı Soğutma
Kaliteli 1.5-2 metrelik DSL kablosu önerisi için açtım bu forumu. DSL işareti Wi-Fi'de gidip gidip duruyor can sıkıcı.

Elektrikçiden de alabilirsin. Her iki ucuna RJ11 Jack çaktırman gerekecek.
Mutlaka Cat. 6 Ethernet kablosu almak gerekmiyor. Cat. 5, 5E Ethernet kabloları da olabilir. Bu Ethernet kabloları 8 damarlıdır ama daha da eskilerde kullanılan 4 damarlılar da var. Onlar da bulunursa alınabilir. Sonuçta bu damarlardan sadece 2 tanesi bu bağlantıda kullanılacak.

Abone, yani modem tarafındaki kablonun kullanılacak 2 damarına RJ11 jak taktırtmak zorunlu yoksa modeme bağlantı yapılamaz. Zaten bu jak çakma işi de özel aparat gerektiriyor. Ancak kablonun diğer ucu binadaki ankastre kutusuna bağlanacak. Bu ankastre kutusunda dişi RJ11 soketler yoktur; bu nedenle çıplak kablo (bakır iletken) kutudaki gerekli klemense çakılacak. Bunu da bir elektrikçinin yapması daha kolaydır; siz yapamayabilirsiniz.

Mutlaka CAT. 6 Ethernet kablosu almak gerekmiyor. CAT. 5, 5E Ethernet kabloları da olabilir. Bu Ethernet kabloları 8 damarlıdır ama daha da eskilerde kullanılan 4 damarlılar da var. Onlar da bulunursa alınabilir. Sonuçta bu damarlardan sadece 2 tanesi bu bağlantıda kullanılacak.

Abone, yani modem tarafındaki kablonun kullanılacak 2 damarına RJ11 jak taktırtmak zorunlu yoksa modeme bağlantı yapılamaz. Zaten bu jak çakma işi de özel aparat gerektiriyor. Ancak kablonun diğer ucu binadaki ankastre kutusuna bağlanacak. Bu ankastre kutusunda dişi RJ11 soketler yoktur; bu nedenle çıplak kablo (bakır iletken) kutudaki gerekli klemense çakılacak. Bunu da bir elektrikçinin yapması daha kolaydır; siz yapamayabilirsiniz.

Hocam bana link lazım varsa atabilir misin etrafımda elektrikçi yok.

Bir dakika!.... Ben başlığı düzgün okumadan bir cevap yazmışım. Siz 1.5-2 metrelik DSL kablosu ile nereden neyi bağlayacaksınız? Zira eğer binanızdaki ankastre telefon kutusu ile evinizdeki VDSL modemi bağlayacaksanız, o belirttiğiniz uzunluk bana çok kısa geldi! Herşeyden önce şunu anlayınız: normalde DSL kablosu diye bir kablo yoktur. Bu kablo standart bir telefon kablosudur. Ama telefon kabloları günümüzde çok dandik kalitede olabiliyor. Eğer daha kaliteli bir kablo istiyorsanız ethernet kablosu (Cat. 5 veya 6) alıp bunun içindeki sadece 2 damarı telefon kablosu niyetine kullanabilirsiniz. Ama en azından kablonun bir ucuna RJ11 jakın çakılması lazım ki özel aparatı olmazsa, çakılamaz. Elektrikçilerde bu aparat vardır! Ama ilk etapta önemli olan size gerekli olacak kablo uzunluğudur! Bende her iki tip kablo da, RJ11 jaklar da var. Aparat da var. Size gereken uzunlukta hazırlayıp kargoyla ücretsiz (kablo için) yollarım ancak bana uzunluğu bildirmeniz gerekir ve kablonun diğer ucunun (yani modem girmeyecek diğer ucunun) nereye bağlanacağının söylenmesi. Bu diğer ucun bağlamasını yerinizde olmayacağım için ben normalde yapamam.

Konuyu biraz detaylandırırsanız yardımcı olabiliriz. Kabloyu ne maksatla kullanıcaksınız dış ortamda mı iç ortamda mı? İç ortam kablosu linki atarım dış ortamda kullanırsınız 2 3 aya kablo kopar sonrada benim kulağım çınlar ben suçlu olurum derdinizi detaylı anlatın yardımcı olalım.

Ankastre iç ortamdaysa cat5 yada cat5e kablo kullanabilirsiniz. Bir ucuna rj 11 ucu rahatlıkla düz uçlu tornavida ve pense ile rahatlıkla çakabilirsiniz. Dış ortamda kullanıcaksanız ilk önceliğiniz Türk telekomun kullandığı çelikli siyah telefon kablosu olsun. Senelerce dayanır size sorun çıkarmaz.

Bir dakika! Ben başlığı düzgün okumadan bir cevap yazmışım. Siz 1.5-2 metrelik DSL kablosu ile nereden neyi bağlayacaksınız? Zira eğer binanızdaki ankastre telefon kutusu ile evinizdeki VDSL modemi bağlayacaksanız, o belirttiğiniz uzunluk bana çok kısa geldi! Her şeyden önce şunu anlayınız: Normalde DSL kablosu diye bir kablo yoktur. Bu kablo standart bir telefon kablosudur. Ama telefon kabloları günümüzde çok dandik kalitede olabiliyor. Eğer daha kaliteli bir kablo istiyorsanız Ethernet kablosu (CAT. 5 veya 6) alıp bunun içindeki sadece 2 damarı telefon kablosu niyetine kullanabilirsiniz. Ama en azından kablonun bir ucuna RJ11 jakın çakılması lazım ki özel aparatı olmazsa, çakılamaz. Elektrikçilerde bu aparat vardır! Ama ilk etapta önemli olan size gerekli olacak kablo uzunluğudur! Bende her iki tip kablo da, RJ11 jaklar da var. Aparat da var. Size gereken uzunlukta hazırlayıp kargoyla ücretsiz (kablo için) yollarım ancak bana uzunluğu bildirmeniz gerekir ve kablonun diğer ucunun (yani modem girmeyecek diğer ucunun) nereye bağlanacağının söylenmesi. Bu diğer ucun bağlamasını yerinizde olmayacağım için ben normalde yapamam.

Detaylandırayım ve konu hakkındaki bilgisizliğime verin açıklayamamı lütfen. Ucu pimli gibi bir kablo var ya modeme bağlanan ondan lazım bana. Modemimdeki DSL işareti gidip gidip duruyor.

Detaylandırayım ve konu hakkındaki bilgisizliğime verin açıklayamamı lütfen. Ucu pimli gibi bir kablo var ya modeme bağlanan ondan lazım bana. Modemimdeki DSL işareti gidip gidip duruyor.
Yardımcı olmaya çalışıyoruz ama herhalde siz anlayamıyorsunuz. O ucu pimli dediğiniz kablo modeme giren "DSL kablosu" ve ucu pimli olan taraf (kablo ucu) da modeme takılı. Bu kadarını anladık. Peki o kablonun diğer ucunda ne var, nereye takılı? Mümkünse bir foto çekip yollayınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı