Kaliteli ağ güçlendirici önerisi

Yaxi1

Decapat
Merhaba, güzel bir ağ güçlendirici arıyorum. Holde fişe takacağım ve odayla arada yaklaşık 5-6 metre olacak. Birebir iletmesini zaten beklemiyorum fakat en az kayıpla iletecek bir güçlendirici arıyorum. İnternet'im 70Mbps ve muhtemelen takacağım yerde 20-30Mbps civarı çekiyordur. Bütçede çok bir sorun yok 400₺ (+-100₺) çıkabilirim, oyun oynarken ping yaşatmaması ve videoları en yüksek kalitede izletmesi gerekiyor. Önerileriniz nelerdir?

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, güzel bir ağ güçlendirici arıyorum. Holde fişe takacağım ve odayla arada yaklaşık 5-6 metre olacak. Birebir iletmesini zaten beklemiyorum fakat en az kayıpla iletecek bir güçlendirici arıyorum. İnternet'im 70Mbps ve muhtemelen takacağım yerde 20-30Mbps civarı çekiyordur. Bütçede çok bir sorun yok 400₺ (+-100₺) çıkabilirim, oyun oynarken ping yaşatmaması ve videoları en yüksek kalitede izletmesi gerekiyor. Önerileriniz nelerdir?

Önerilerinizi bekliyorum.

Bütün güçlendirici cihazlar ping yaparlar. 5GHz bir mesh kurarsanız çok büyük bir ping sorununuz olmaz.
Şu an kullandığınız modem 5GHz mi?

Evet 5GHz de destekliyor

Sırasıyla önerimdir.

Sırasıyla önerimdir.
Hocam bunlar mesh değil?

Konu sahibi holde fişe takacağını beyan etmiş. Bu sebepten ötürü bu tarz güçlendirici daha çok işine yarayacaktır.
Aslında prize takılabilen mesh destekli cihazlar da var aşağıdaki gibi;

Ancak buradaki sorun bence cihazın tipi değil, mesh destekli bir cihaz alınsa bile internetin alındığı routerda muhtemelen mesh desteği olmaması. Bu durumda da mesh desteğini kullanamayacak.

Beklenti, performans olarak sizin attığınız cihazlar işini yapan kaliteli cihazlar ancak konu sahibi arkadaşı uyarmak isterim ki bu cihazlar size gecikmesiz online oyun oynatmaz. Bu beklenti ile alırsanız hayal kırıklığı olabilir. Gecikmesiz oyun oynamak için 2'li veya 3'lü mesh sistemlerine bakmanız gerekir, bu da bütçenizi oldukça katlayacaktır.

Eğer şahsi bilgisayarınız için stabil bir bağlantı ihtiyacınız varsa ve telefon vb. cihazlar için wifi idareten de olsa çekiyorsa aşağıdaki ürünü önerebilirim. Bütçenizin bir hayli üzerine çıkıyor ama internet bağlantınızı elektrik tesisatınız üzerinden taşıyacağı için(Ev içi tesisat çok sorunlu değilse) 10% civarı bir kayıpla gecikme süresi minimum olarak bağlanabilirsiniz.

Sadece kablolu bağlantı işimi görmez, kablosuz olarakta genişletsin derseniz bütçenin içinden geçerek şu kiti önerebilirim;

Aslında prize takılabilen mesh destekli cihazlar da var aşağıdaki gibi;

Ancak buradaki sorun bence cihazın tipi değil, mesh destekli bir cihaz alınsa bile internetin alındığı routerda muhtemelen mesh desteği olmaması. Bu durumda da mesh desteğini kullanamayacak.

Beklenti, performans olarak sizin attığınız cihazlar işini yapan kaliteli cihazlar ancak konu sahibi arkadaşı uyarmak isterim ki bu cihazlar size gecikmesiz Online oyun oynatmaz. Bu beklenti ile alırsanız hayal kırıklığı olabilir. Gecikmesiz oyun oynamak için 2'li veya 3'lü mesh sistemlerine bakmanız gerekir, bu da bütçenizi oldukça katlayacaktır.

Eğer şahsi bilgisayarınız için stabil bir bağlantı ihtiyacınız varsa ve telefon vb. cihazlar için Wi-Fi idareten de olsa çekiyorsa aşağıdaki ürünü önerebilirim. Bütçenizin bir hayli üzerine çıkıyor ama internet bağlantınızı elektrik tesisatınız üzerinden taşıyacağı için(Ev içi tesisat çok sorunlu değilse) 10% civarı bir kayıpla gecikme süresi minimum olarak bağlanabilirsiniz.

Sadece kablolu bağlantı işimi görmez, kablosuz olarak da genişletsin derseniz bütçenin içinden geçerek şu kiti önerebilirim;

Hocam attığım ürünlerde MESH olarak geçiyorlar.
Sizin attığınız ürünlerde MESH olarak geçiyorlar.
Attıklarımın MESH olmadığını söyleyip aynı model farklı özelliği atmak mantıklı değil, kafa karıştırıcı.
MESH cihazı illa MESH modem ile kullanmanıza gerek yok. MESH modem varsa destekler yoksa sinyal güçlendirici olarak kullanır, ağ kapsamasını arttırır.

Hocam attığım ürünlerde MESH olarak geçiyorlar.
Sizin attığınız ürünlerde MESH olarak geçiyorlar.
Attıklarımın MESH olmadığını söyleyip aynı model farklı özelliği atmak mantıklı değil, kafa karıştırıcı.
MESH cihazı illa MESH modem ile kullanmanıza gerek yok. MESH modem varsa destekler yoksa sinyal güçlendirici olarak kullanır, ağ kapsamasını arttırır.
Teknolojinin ne olduğunu bilmeden üstelik capslock açık yazmanız üzücü. Direkt attığınız sayfalardaki ürün açıklamalarını paylaşıyorum size;

TP-LINK RE650X​

TürüREPEATER

RE305, bir kablosuz ağ menzili genişleticiden daha fazlasıdır.​

Ve üzülerek belirtiyorum ki mesh ile mesh kullanmazsanız elinizdeki cihazın hiç bir anlamı olmaz.

Bilgi sahibi olabilmeniz adına üstad incelemesini yaparken mesh teknolojisinin ne olduğunu basitçe anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teknolojinin ne olduğunu bilmeden üstelik Caps Lock açık yazmanız üzücü. Direkt attığınız sayfalardaki ürün açıklamalarını paylaşıyorum size;

TP-Link RE650X​

TürüREPEATER

RE305, bir kablosuz ağ menzili genişleticiden daha fazlasıdır.​

Ve üzülerek belirtiyorum ki mesh ile mesh kullanmazsanız elinizdeki cihazın hiçbir anlamı olmaz.

Bilgi sahibi olabilmeniz adına üstat incelemesini yaparken mesh teknolojisinin ne olduğunu basitçe anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paylaşmış olduğum RE305 ve RE650 modelleri sizin attığınız RE300 cihazında olduğu gibi OneMesh olarak biliniyor ve Mesh olarak kullanılmaktadır.
Teknoloji cahili olarak insanlara damga vurmak kolay gibi gözükebilir ancak ön yargı ile yaklaştığınız sürece siz kaybeden olursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı