Hazırlayan: Tamirci hasan. Arkadaşlar devre tarafımca özel olarak tasarlanmıştır ve süper verimli çalışmaktadır. özellikle 4 adet 4700 uf yi ihmal etmeyin trafo
320volt.com
Merhaba. Hocam; masaüstü PC'min onboard ses kartı çıkışında çok kaliteli olan (büyük bir müzik setinin orijinal veya kendi kolonlarıyla) kolonlarla kullandığım amfi devrem OPAMP'lı TDA 1554 Q ' dur. 2012'de tüm parçalarını alıp (çoğunu da bozuk, eski PSU'lardan çıkarıp kullandım) 200 watt PSU çıkışının 12 volt DC kısmına akuple ( 2 adet boş PSU ile, birinde 200 watt PSU içi dolu olarak, diğerinde ise TDA 1554 Q amfi devresi stereo çıkışlı ( 2* 22 watt, iki iki köprülenmiş ses çıkışlı) boşaltılmış bir PSU kutusu içinde monteli olarak 12 yıldır düzenli olarak kullanıyorum, bu entegreyi çok basit elektronik devre yapısı nedeniyle tavsiye ederim. Her gün müzik seti yerine kaliteli sesle PC'den özellikle de Youtube'dan online olarak çok kaliteli müzik dinliyorum, TV haber kanallarını kaliteli ve tok seslerle dinliyorum. 12 yıldır bu amfi hiç bir sıkıntıyı çıkarmadı. Yalnız kolonların içinde katlanmış yatak süngerleri, 30-40 watt.'lık stereo hoparlörlerin gerisinde arka sesleri emerek absorbe ediyor, ayni hı-fI ses sistemlerinde olduğu gibidir.
Not: Üstteki linkte "Tamirci Hasan" lakaplı kişinin www.320volt.com'da paylaştığı bu linkte 2*12 volt çıkışlı normal saç dilimli trafo bu uygulamada kullanılmış, ben ise SMPS tipli 200 watt PC PSU 'sunu güç kaynağı olarak kullandım, bu uygulamalı (deneme-yanılmalı) kullanımlarda normal trafoyla ve PSU ile ayrı ayrı (test amaçlı olarak) kullandım, ses çıkış kalitesinde hiç bir fark yoktu. Yalnız beslemede voltaj 12 volt DC'yi kesinlikle geçmemeli, özellile de normal 220/12 volt saç trafo ile (PSU'da zaten 12 volt DC'lik sabit çıkışı var ve onda ayni sorun yok) beslemede, tam 12 volt DC girilebilmeli, yoksa TDA 1554 Q'ya bağlı alüminyum soğutucusu normal büyüklükte olsa bile çok aşırı ısınıyor ve çıkıştaki ses verimi bu yüzden çok düşüyor. Zaten aşırı ısınmada entegrenin iç termal koruma devresi bu çıkışı anında kesiyor, entegrede çok aşırı ısınma olup bu önlenemezse eğer.
Not 2: Köprülenmiş 2*22 watt çıkılı TDA 1554 Q stereo amfi PCB' sinde sıradan stereo dişi jaklarını kesinlikle kullanamazsınız, ayni resimdeki gibi bağımsız jaklarla veya sadece 0.50-0.75 mm.'lik 2*2 'lik elektrik kablolarıyla bu ses çıkışını PCB'ye lehimleyerek almak zorundasınız. Kolay gelsin.