Kaliteli bilgisayar masası nereden alınır?

Herryn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F - Inno3D GeForce RTX 4060 Ti - 32 GB DDR5 6000Mhz - Kingston KC3000 2 TB
Bilgisayar masası almayı düşünüyorum. Boyutu en az 120x80 olmasını istiyorum.
Nereden kaliteli bir masa alabilirim?
(Bütçem maksimum 5000 TL)

Mobilyacıdan istediğinize göre yaptırabilirsiniz. Belki hazır satın alacağınızdan daha uyguna gelir.

Hocam biz mobilyacıyız ve emin olun kesinlikle daha pahalıya gelir, kendimiz bile bu tarz ürünleri eğer ki özel ölçü değil ise müşterilere hazır almasını öneriyoruz. Zira bilgisayar masası, banyo dolabı gibi ürünler ancak seri imalatta uygun fiyata maal edilir. Marangozların geneli stoklarında beyaz, antrasit, aytaşı gibi birkaç geleneksel rengi stoklu bulundurur bunun haricindeki renk için illa malzeme getirtmesi gerekir. Bilgisayar masası gibi ürünler genellikle çift renkten yapılır bu da en az 2 tabaka sipariş edeceği anlamına gelir. Hadi her şeyi pozitife çevirelim ve tek renkten yaptırdığınızı var sayalım. Nihayetinde 1 tabaka sunta her ne kadar 2 tane bilgisayar masası en az çıkartabilse de haklı olarak 1 tabaka parası alacak. 1900TL ortalama Mdf'nin tabaka fiyatı, 500 TL pvc-pvc tutkalı ve hırdavatı da içine alırsak ortalama 2500-3000 TL arası sadece malzeme çıkar. Bugün giderleri de göz önüne aldığınızda pek çok atölye 1'e 1 işçiliği kaçınılma koyuyor ki masayı bir de evinize getirecek taşıtınız yok ise. Ancak arkadaş standart dışı imalat bir ürün istese o zaman mantıklı olurdu.

Hocam biz mobilyacıyız ve emin olun kesinlikle daha pahalıya gelir, kendimiz bile bu tarz ürünleri eğer ki özel ölçü değil ise müşterilere hazır almasını öneriyoruz. Zira bilgisayar masası, banyo dolabı gibi ürünler ancak seri imalatta uygun fiyata maal edilir. Marangozların geneli stoklarında beyaz, antrasit, aytaşı gibi birkaç geleneksel rengi stoklu bulundurur bunun haricindeki renk için illa malzeme getirtmesi gerekir. Bilgisayar masası gibi ürünler genellikle çift renkten yapılır bu da en az 2 tabaka sipariş edeceği anlamına gelir. Hadi her şeyi pozitife çevirelim ve tek renkten yaptırdığınızı var sayalım. Nihayetinde 1 tabaka sunta her ne kadar 2 tane bilgisayar masası en az çıkartabilse de haklı olarak 1 tabaka parası alacak. 1900TL ortalama Mdf'nin tabaka fiyatı, 500 TL pvc-pvc tutkalı ve hırdavatı da içine alırsak ortalama 2500-3000 TL arası sadece malzeme çıkar.
Hazır satılanların uygun fiyatlılarının malzemesi dandik oluyor. Daha önce kullandım. Ben biraz üzerine koyarak istediğim ölçülerde beyaz rekli bir masa yaptırdım (3 yıl oldu). Aynı malzeme kalitesinde masayı bir mağazadan almaya kalksam daha fazla ödemem gerekiyordu. Benim masa standart 4 parçadan oluşuyor öyle detaylı çift renkli özel siparişler elbette pahalıya gelecektir. Avantajım masanın ölçülerine kendim karar verebildim. Günümüz fiyatlarında durum nedir siz daha iyi bilirsiniz tabi.

Hazır satılanların uygun fiyatlılarının malzemesi dandik oluyor. Daha önce kullandım. Ben biraz üzerine koyarak istediğim ölçülerde beyaz rekli bir masa yaptırdım (3 yıl oldu). Aynı malzeme kalitesinde masayı bir mağazadan almaya kalksam daha fazla ödemem gerekiyordu. Benim masa standart 4 parçadan oluşuyor öyle detaylı çift renkli özel siparişler elbette pahalıya gelecektir. Avantajım masanın ölçülerine kendim karar verebildim. Günümüz fiyatlarında durum nedir siz daha iyi bilirsiniz tabi.
Hocam aslında malzemede bir dandiklik yok zira uzun süredir piyasada spot sunta ve ldf dediğimiz ürünler ne yazık ki toptancılar tarafından 1. kalite ürün olarak satılıyor. Bunu size şöyle özetleyim 10 sene önceki 210x280 18mm sunta 'nın tabaka ağırlığı güncel aynı ölçü mdf'den daha ağırdı. Burada genellikle sorun kolay kurulum için tercih edilen minifix çektirmeler, zira yapıları gereği özellikle sürekli kuvvete maruz kalan alanlarda dökülüyorlar. bu tarz hazır ürünleri aldıktan sonra minifix'lerin denk geldiği yerlere açılı çektirme dediğimiz ürünü alıp bağlayabilirsiniz. Görseli hoş olmasa da ciddi anlamda sağlamlık kazandırır. neyse konunun çok da dışına çıkmayım şimdi. hocamın istediği ölçü standart bir ölçü olduğu için söyledim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı