Kendim de kalitesiz çok IPS panel gördüm ve kendimin çok üst seviye bir TN panel monitörü var, IPS panel fiyatına satılan. Açıkçası çok üst seviye bir TN panel bile IPS'e ancak yaklaşmakla kalıyor hocam. TN panelim 1080P 75Hz ancak 1400TL civarı bir fiyattan aldım 1.5 sene kadar evvel, ona rağmen gördüğüm orta kalite VA panele sadece yaklaşıyor ve gördüğüm en kalitesiz IPS'e sadece yaklaşıyor.Kalitesiz bir IPS in (örneğin ortalama notebook ekranı), kaliteli bir TN ye göre tek avantajı görüş açısı olur, renk olarak hemen hemen aynı olurlar, kendi cihazlarımdan tecrübeliyim.
Monitörünüzü bilmiyorum fakat muhtemelen pahalı bir model, yani üst seviye bir TN. Yani üst seviye hız, ergonomi ve kullanıcı dostu özellikler vaat etmeli. Fakat bir TN size renk vaat etmeli değil.kendimin çok üst seviye bir TN panel monitörü var
Çok güzel anlatmışsınız hocam. ^^Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Biraz karışık oldu.
Kesinlikle, laptopla dümdüz hizalanmak mümkün olmadığı için sürekli renk kayması görülür, laptopta IPS şart.Sabit duran monitörler için hız önemliyse alınabilir de laptoplar için kesinlikle TN panel alınmamalı. Ben aldım, pişmanım.
Renkleri IPS kadar olmasa da güzel ancak görüş açısı berbat.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.