Selamunaleyküm.
Şu anda 5M 3'lü uzatma kullanıyorum, bilgisayar çalışıyorken vantilatör bağlayınca bazen ekran kısa süreliğine gidip geliyor. UFO gibi hava ısıtıcıda da aynı durum olabiliyor. Küçük bir buzdolabını da bu prizin 4 ya da 5lisini alıp takmayı düşünüyordum ancak bu durumdan dolayı sağlıklı olmasından emin olamadım. Direkt prize 2'li çoklayıcı alsam, tekli uzatmayla bir tanesini sadece dolaba ayırsam, birini de 5mlik uzatma için kullansam (bilgasayar ve vantilatör vs. çalıştırılacak) sağlıklı olur mu? AVM'den 2'li çoklayıcı almıştım ama daha kaliteli bir şey alabilirim. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? @MekatronikciAbi
@turko35408
@Yeni Teknik Sembol
@Emrecngz @68613 @N0rvecli @furkan3318 @BlackJackS @armas @Marix
@Yeni Teknik Sembol @Marix
Cihazların yerinde değişiklik yaparsam prize daha yakın bir konuma koyabiliyorum. Bilgasayarın kablosu birden çok olduğu için ya prize çoklayıcı ya uzatma kablosu almam elzem yine.
Fakat dolap için almam gereken uzatma kablosu 10 metrenin altına düşer. 5M rahatlıkla yetecektir. Belki 3M de yetebilir ölçmem gerekiyor. Böylece bu uzatmaya da dolap ve vantilatör takabilirim. Burada sorun ise şu, olabildiğince bağımsızlaştırmaya çalışıyorum fakat yeterli priz yok. 2 priz var, en yakın olana bilgasayarı çoklayıcı ile taksam, diğer prizden 3-5mlik uzatma ile dolap ve vantilatör çalıştırsam sorun olur mu? Üstte atılan linkteki 1.8 metre, 5 metre de üretmiyorlarmış sanırım. Viko markasının ürünleri var. Bu söylediğim şartlarda sorun olur mu? Ona göre uzatma ve çoklayıcı önerir misiniz? Kaliteli olması önceliğim. Bilgasayar bağımsız, dolap ve vantilatör aynı prizde olmuş oluyor böylece. Dolap dediğim gibi küçük modeli dB100.
3 metreden aşağısı biraz kısa kalabilir. Şu anda elimde bir tane 5mlik uzatma var ama avmden aldım. Asel olması lazım markası, daha iyisini almak istiyorum kalitesi artacaksa. Bilgasayar prize yakın olacağı için çoklu grup priz yeterli olur diye düşündüm. Diğer prizden odama da en az 3 metrelik uzatmanın yeterli olacağını düşünüyorum. 5m olursa çok daha rahat olur.https://www.hepsiburada.com/viko-mu...-2-m-grup-priz-cocuk-korumali-pm-HB00001B02HE dolap + vantilatör için:
Schneider APC PM5U-GR 918 Joule Anahtarlı 2 USB'li 5'li 1.8 m Akım Korumalı Priz Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Schneider APC PM5U-GR 918 Joule Anahtarlı 2 USB'li 5'li 1.8 m Akım Korumalı Priz arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Peki benim şu anda bir uzatma kablom var asel markalı avmden aldığım için özelliklerini bilmiyorum, cihazları sağlama almak için yeni uzatma kablosu almayı düşünüyorum. Priz çoklayıcım bir tane var 2li fakat o da avmden onu da yenilemeyi düşünüyorum. Bana en az 3 metre uzatma ve ben az 3lü priz çoklayıcı önerir misiniz? Direkt prize çoklayıcı takacağım uzatma kablosu olmadan kullanacağım cihaz fark ediyorsa onu da yazabilirsiniz isterseniz.Hocam, şimdi dolap ve vantilatör ayni uzatmalı prizlerde, modem, PC, monitör, PC ses sistemi vb. yine ayni uzatmalı prizlerde sıkıntısız yer alabilir, bu durumda bağlantılar birbirlerinden uzak ve bağımsız olduklarından EMI ile ilgili hiç bir sorun oluşamaz. Ama diğer seçeneklerde ise siz kendiniz de deneyerek gördüğünüz gibi buzdolabı ve vantilatörle PC, modem, monitör, vb. ayni prizlerde doğrudan EMI etkileşimleriyle olumsuzluklara mutlaka neden olacaklardır. Ev içindeki elektrik beslemesini farklı özellikteki bu elektrikli cihazlar için bu şekilde ayarlamaya çalışın. Kolay gelsin.