Hocam yanma olur mu peki benim telefonum OLED 2 yıldır aktif genelde de yüksek parlaklıkta kullanıyorum cok fena yanma oldu örneğin.
Telefonunuz nedir hocam?
Redmi Note 12Pro 5G.
Uzun süre yüksek parlaklık ve sıcak ile rahat yakabiliyorsunuz. OLED monitörler tabi ki telefon kadar ısı ve parlaklık üretemiyor. Telefonlar için genede uyarıyorum, telefonda yüksek parlaklık ve sıcakta kullanmayın.hocam yanma olur mu peki benim telefonum oled 2 yıldır aktif genelde de yüksek parlaklıkta kullanıyorum cok fena yanma oldu örneğin
Kağıtta öyle gözükselerde başka monitörler. Test sonuçları da böyle:Son olarak ASUS VG27AQM5a ile ASUS VG27AQML5anin farkları ne bütün özellikleri aynı gibi.
Uzun süre yüksek parlaklık ve sıcak ile rahat yakabiliyorsunuz. OLED monitörler tabii ki telefon kadar ısı ve parlaklık üretemiyor. Telefonlar için gene de uyarıyorum, telefonda yüksek parlaklık ve sıcakta kullanmayın.
Kağıtta öyle gözükselerde başka monitörler. Test sonuçları da böyle:
Aqml5a: 950-1000:1 450-500 nit parlaklık, %96 dCi P3, %91 Adobe.
Aqm5a: 1090-1200:1 400 nit parlaklık, %90-%97 dCi P3, %83 Adobe.
Kaynak:
Rehber: Asus TUF VG27AQML5A alınır mı?
Panel bilgisi https://www.panelook.com/M270DAN13.8_CELL_AUO_27.0_CELL_overview_68184.html AUO markasına ait M270DAN13.8 panelini kullanıyor. VG27AQML1A da Oxide TFT kullanılırken bu model de A-si TFT kullanmaları kötü olmuş. Bu fiyatta Oxide TFT beklerdim. 8 coflu bir panel, yani oldukça iyi...www.technopat.net
İkiside alınmaz doğrusu, hak etmiyorlar fiyatlarını. Birde ucuz OLED alternatifi bu var:İkisi de aynı fiyat hangisi alınmalı OLED'e bütçemin yetmedigini fark ettim.
15000TL altı için bunları önerebilirim, üstü olan modeller hakkında bilgi toplamam lazım.300 hz veya 280-240hz bakıyorum hocam yine de ilgin için teşekkür ederim