Kaliteli IPS mi yoksa OLED monitör mü alınmalı?

Redmi Note 12Pro 5G.

Siz de bana hak verirsiniz ki kullandığınız telefonun OLED paneli çok kaliteli bir panel değil. Birçok arkadaşımda halen iPhone 12 veya S20 gibi telefonlar var ve ekranlarında en ufak sorun yok. Ha yanma riski var mı elbette var fakat bunun için artık teknolojiler çok gelişti. Sürekli aynı görüntüyü ekranda tutmayın yeter OLED ekranların tek düşmanı bu.

İşte biraz garip gelecek ama 8-10 saat arası ekran sürem var 6-7 saati Instagram artık altta Instagram'ın içindeki mesaj sembolleri ve üstte şarj ve Wi-Fi göstergesi kaldı siz de haklısınız aslında umarım OLED monitöre param yeter.

@PROTECTQ Son olarak ASUS VG27AQM5a ile ASUS VG27AQML5anin farkları ne bütün özellikleri aynı gibi.

hocam yanma olur mu peki benim telefonum oled 2 yıldır aktif genelde de yüksek parlaklıkta kullanıyorum cok fena yanma oldu örneğin
Uzun süre yüksek parlaklık ve sıcak ile rahat yakabiliyorsunuz. OLED monitörler tabi ki telefon kadar ısı ve parlaklık üretemiyor. Telefonlar için genede uyarıyorum, telefonda yüksek parlaklık ve sıcakta kullanmayın.

Son olarak ASUS VG27AQM5a ile ASUS VG27AQML5anin farkları ne bütün özellikleri aynı gibi.
Kağıtta öyle gözükselerde başka monitörler. Test sonuçları da böyle:
AQML5a: 950-1000:1 450-500 nit parlaklık, %96 DCI P3, %91 Adobe
AQM5a: 1090-1200:1 400 nit parlaklık, %90-%97 DCI P3, %83 Adobe

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Uzun süre yüksek parlaklık ve sıcak ile rahat yakabiliyorsunuz. OLED monitörler tabii ki telefon kadar ısı ve parlaklık üretemiyor. Telefonlar için gene de uyarıyorum, telefonda yüksek parlaklık ve sıcakta kullanmayın.

Kağıtta öyle gözükselerde başka monitörler. Test sonuçları da böyle:
Aqml5a: 950-1000:1 450-500 nit parlaklık, %96 dCi P3, %91 Adobe.
Aqm5a: 1090-1200:1 400 nit parlaklık, %90-%97 dCi P3, %83 Adobe.

Kaynak:

İkisi de aynı fiyat hangisi alınmalı OLED'e bütçemin yetmedigini fark ettim.

İkisi de aynı fiyat hangisi alınmalı OLED'e bütçemin yetmedigini fark ettim.
İkiside alınmaz doğrusu, hak etmiyorlar fiyatlarını. Birde ucuz OLED alternatifi bu var:
Local Dimming yaptığı için 8000:1 küsür kontrasta çıkıyor ve IPS'e göre inanılmaz siyah tonlara sahip. Tabi OLED değil ama OLED'e en yakınlardan biri.

300 hz veya 280-240hz bakıyorum hocam yine de ilgin için teşekkür ederim
15000TL altı için bunları önerebilirim, üstü olan modeller hakkında bilgi toplamam lazım.
IPS olarak bu:

VA olarak bu:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı