Kaliteli ses kaydı için program, donanım vs.

marrymearchie

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Öncelikle herkese merhaba. Bir YouTube kanalı açıp çektiğim oyun videolarını koymak istiyorum. Bunu bir kez(arkadaşımın bilgisayarında) denediğimde benim sesim kalitesiz karşıdaki kişinin(multiplayer oynarken) sesi ise duyulmayacak kadar az geliyordu. Bu sorunu gidermek için önereceğiniz bir ses kayıt programı var mı ? Dediğim gibi oyun videosu çekeceğim arkada da sesim olacak. Şunu da söyleyeim kaliteli ses kaydı derken profesyonel ses kaydı demek istemedim.

Umut, kayıt sesini yükseltmek için ses kartına falan ihtiyaç yok. Kayıt kalitesine etkisi var ancak 1. numarada mikrofon var.
Ses dalgalarını veriye dönüştüren alet, yani mikrofon iyi değil ise gerisinin bir önemi yoktur.
En başta adam gibi bir mikrofon alacaksın, daha sonra diğer ihtiyaçlara bakacaksın, öncelik mikrofonda.

Adobe Audition işine çok yarayacak ve kullanımı basit bir programdır.

Ben kayıtta bir adım daha ileri gideceğim dersen işin içine mixer girer ki bu pahalıya patlar biraz, en azından kaliteli bir mixer ise.

Birde ses ile alakalı olan sorularımızı lütfen diğer donanımlar bölümünde paylaşalım. Mikrofon veya ses kartı gibi aletler diğer donanımlar kategorisine girer.

- - - Güncellendi - - -

Kayıt sesini ise Realtek kontrol panelinden arttırabilirsin.
Ses kartın Realtek ise bu siteden sürücüyü indirip kurabilirsin. Kontrol panelel Denetim Masası'ndan ulaşabilirsin.
https://www.technopat.net/2012/06/29/realtek-high-definition-audio-driver/
Kayıt sesini sonuna kadar getir ve mikrofon dB seviyesini +30 yap. Ses çok daha yüksek gidecektir karşı tarafa.

Bahsettiğim ayar şu :

s7YJb6y.jpg

Frapsla çekebilirsiniz. Ben şahsen onla kayıt ediyorum. Bide kaliteli bir mikrofonlu kulaklık alırsan kaliteli bir şekilde kayıt alırsın.

Öncelikle herkese merhaba. Bir YouTube kanalı açıp çektiğim oyun videolarını koymak istiyorum. Bunu bir kez(arkadaşımın bilgisayarında) denediğimde benim sesim kalitesiz karşıdaki kişinin(multiplayer oynarken) sesi ise duyulmayacak kadar az geliyordu. Bu sorunu gidermek için önereceğiniz bir ses kayıt programı var mı ? Dediğim gibi oyun videosu çekeceğim arkada da sesim olacak. Şunu da söyleyeim kaliteli ses kaydı derken profesyonel ses kaydı demek istemedim.
Profesyonel olmasını istemiyorsan Audacity kullan mesela. Ücretsiz olarak indirilebilir. Arkadaşlarının seslerini duyabilmek için Team Speak 3 veya Discord.
Tabi program ile bitmiyor ses kartının kontrol panelinde ses yeterli derecede yüksek mi diye kontrol etmelisin ve kaliteli bir konuşma sesi için de kaliteli bir stüdyo mikrofonu mesela RODE markalı mikrofonu kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Profesyonel olmasını istemiyorsan Audacity kullan mesela. Ücretsiz olarak indirilebilir. Arkadaşlarının seslerini duyabilmek için Team Speak 3 veya Discord.
Tabi program ile bitmiyor ses kartının kontrol panelinde ses yeterli derecede yüksek mi diye kontrol etmelisin ve kaliteli bir konuşma sesi için de kaliteli bir stüdyo mikrofonu mesela RODE markalı mikrofonu kullanabilirsin.

2013 senesinde açılan gönderiyi cevapladınız. Kullanıcı çoktan bu sorunu bir şekilde çözmüştür.

2013 senesinde açılan gönderiyi cevapladınız. Kullanıcı çoktan bu sorunu bir şekilde çözmüştür.
Konuyu izlemeye almışım zamanında, bana da gece gece bildirim geldi :) Yine birileri fena hortlatmış anlaşılan :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı