Kaliteli ve ucuz 2 TB HDD önerisi

Vaper06

Megapat
Daha fazla  
2 TB HDD alacağım, hangi HDD alayım? WD mi daha kaliteli? Seagate mi daha kaliteli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalite olarak ikisinin de eline su dökülmez. Ben bunu öneririm.
Barracuda'nın mı eline su dökülmez? Yapmayın Allah aşkına.

Önerim budur.

Önerim budur.
Yanlışım varsa mazur görün. 14 seneyi aşkındır eşe dosta kendime dizdiğim sistemlerde kullandığım vakit hiçbir arıza, bad sector vs. bir durumla karşılaşmadım. Siz neden önermiyorsunuz?

Yanlışım varsa mazur görün. 14 seneyi aşkındır eşe dosta kendime dizdiğim sistemlerde kullandığım vakit hiçbir arıza, bad sector vs. bir durumla karşılaşmadım. Siz neden önermiyorsunuz?

Önerim budur.

Ben aldım bu Toshiba'dan aynısı var hiç memnun değilim çok sesli ve yazma hızı büyük dosyalarda hep düşüyor. Sağlam disk sağlık vs sorun yok ancak disk sesi çok rahatsız ediyor.

En iyisi Western Digital.

Bilgilenmiş oldum. Teşekkür ederim.

Ben aldım bu Toshiba'dan aynısı var hiç memnun değilim çok sesli ve yazma hızı büyük dosyalarda hep düşüyor. Sağlam disk sağlık vs sorun yok ancak disk sesi çok rahatsız ediyor.

En iyisi Western Digital.

WD de alsan P300'den farklı olmayacak. 7200 devir diskte ses olur, sessiz istiyorsan SSD alacaksın. Yazma hızı için de durum aynı.

HDD alıp sesinden ve hızından şikayet etmek, Egea alıp 400 basmıyor demek kadar saçma.

Yanlışım varsa mazur görün. 14 seneyi aşkındır eşe DOS'ta kendime dizdiğim sistemlerde kullandığım vakit hiçbir arıza, bad sector vs. bir durumla karşılaşmadım. Siz neden önermiyorsunuz?

Ayrıca o verdiğiz örnek makalede Barracuda için SMR kayıt sistemi diyor ve Toshiba da aynı sistemi kullanıyor 256MB cache belleği olan tüm diskler smd kullanıyor. Sadece 64 MB belleği olanlar CMR yapısı kullanıyor. Zaten bunlar daha pahalılar ve bulmak çok zor. Büyük dosyalarda hız düşüklüğüde bu yüzden var Toshiba'da.

WD de alsan P300'den farklı olmayacak. 7200 devir diskte ses olur, sessiz istiyorsan SSD alacaksın. Yazma hızı için de durum aynı.

HDD alıp sesinden ve hızından şikayet etmek, Egea alıp 400 basmıyor demek kadar saçma.

WD çok daha sessiz. 7200 RPM olmasına karşın. Arada fark var kullandığım için biliyorum ev disk dolu.

1752358890144.png

Bu da görseli. Makaleyi yazan kişi haklı bu diskler tercih edilmemeli Toshiba'nın bu modeli de dahil.

Ayrıca o verdiğiz örnek makalede Barracuda için SMR kayıt sistemi diyor ve Toshiba da aynı sistemi kullanıyor 256MB cache belleği olan tüm diskler smd kullanıyor. Sadece 64 MB belleği olanlar CMR yapısı kullanıyor. Zaten bunlar daha pahalılar ve bulmak çok zor. Büyük dosyalarda hız düşüklüğüde bu yüzden var Toshiba'da.
Tek sorun SMR değil ki.

WD çok daha sessiz. 7200 RPM olmasına karşın. Arada fark var kullandığım için biliyorum ev disk dolu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arada devasa bir ses ve performans farkı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı