Kalori açığı nedir?

Lskow

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kilom 94 oldukça fazla. Kalori açığı konusunu hala anlamadım her insanın kendine özgü yemesi gereken kalori mi vardır? Yani arkadaşlar şeye anlatır gibi anlatabilir misiniz? Bir de uygulama falan var mı kalori açığı için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kilom 94 oldukça fazla. Kalori açığı konusunu hala anlamadım her insanın kendine özgü yemesi gereken kalori mi vardır? Yani arkadaşlar şeye anlatır gibi anlatabilir misiniz? Bir de uygulama falan var mı kalori açığı için?

Günlük insan ortalama evde yatarak bile 2500-3000 kalori yakar sen ise yemek yiyerek buna katkı sağlarsın yani negatif oranda kalori alırsın mesela örnek verelim günde 3 öğün yemek yersin ve sabah 1000 kalori alırsın örnek olarak sabah öğününde 2 tane yumurta biraz peynir omlet falan var öğlen yemeğinde sucuk ekmek olur bu da sana mesela 500 kalori akşam da salam sosis yersin bu da mesela 500 kalori şimdi sen toplam 2000 kalori yaptın kalori açığı ise bunu azaltmaktır yani bir nebze öğün azaltmak ya da öğünlerde yenilen yemek oranının daha çok dengeli ve az olacak şekilde yenmesidir. O gün 2000 aldıysan zamanla 1700-1500-1300 diye gidersin ama bir noktada sabit kalman gerekir ve bir süre onu tekrar etmen gerekebilir ve bunun en büyük eksi yanı 1300 kalori alımından veya o civarından bir anda 2000 kalori yeniden bir süre alırsan yürüyüş yapsan bile kilo alırsın kaçarı yok (deneyim benden)

Kalori açığı günlük alman gereken normal kaloriden daha az kalori almaktır. Böylelikle kilo verirsin. Günlük kalori ihtiyacı hesaplamak için birçok site var 3 aşağı 5 yukarı doğrudur. Senden boyunu kilonu yaşını vs. İster yazarsın sana günde kaç kalori alman gerektiğini yazar. Orada çıkan kaloriden bir miktar çıkararak kilo veriyorsun. Tabii abartmamak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı