Yani şimdi ben kaslarımı mı yakıyorum ? Yağsız vücut ağırlığımın 2 katı protein alıyorum , her sabah cardio ve haftada 3 gün ağırlık antrenmanı yapıyorum.
2700-2800 kaloride vücut ağırlığımı koruyorum 3000 ve üzerinde ise kilo alımı başlıyor.2500 ve aşağısında ise kilo kaybı diye gösteriliyor internet sitesinde.
Lisede size bu eğitimi vermiş olmaları gerek. Almadın mı?
Hücrelerin, kasların enerji ihtiyaçları bakımından yakılan enerji kaynakları, yöntemi, oksijenli/oksijensiz solunum türleri falan. Öğrenmediniz mi?
Kalkıp burada size tüm bunları anlatacak halim yok. Detaylıca araştrmanız lazım.
Ayrıca bu dediğiniz şeyleri profesyonel diyetisyenlere sor, burada kimsenin dediğini hemen uygulama. Herkesin vücudu aynı değil, aynı spora herkesin vücudu aynı tepki vermeyebilir, herkesin metabolizması aynı değil, direnci aynı değil.
Burada dediklerini uygulama, ama kulak arkası da etme. Git diyetisyene, otur konuş.
Ayrıca "Bön kölö vöröcöğöm" diyip at gibi koşturma. Doktor, diyetisyenler sizden kan alarak kan değerlerinize göre besin programı ayarlıyor.
Yani artık "Göndö 999 tönö yömörtö yöyöyörsön, kös föşköröyör" diyenlerin devri bitti, 1 gram aklın varsa yarın diyetisyene, doktora gidip profesyonel destek alman daha bilinçli spor yapmanı sağlar.