Kalori açığı ve koşu ile kilo verme

Kardeşim, technopat'ı bırakmıştım arada girip senin gibi iradeli kardeşlerimizin böyle mesajlarını okuyorum. Yaptığın şey harbiden irade isteyen şey " sabah kardiyosu " ben de yapıyorum beslenmeme ben de dikkat ediyorum 120gr protein alıyorum yağ oranım da %21'di kilom da 85'di, aynı senin gibi. Vücudun yağ yakmak istemiyor demiş arkadaş, yok öyle bir şey. Yağlar senin dostun seni hayatta tutmak için vücutta depolanan bir enerji kaynağı. %21 yağ oranı ortalama 21 Kg Yağ ediyor.

Şimdi;

1Gr yağ 9 Kalori olduğunu varsayarsak senin vücudunda depolanmış 189.000 Kalori enerji var inanabiliyor musun? Bu kadar kalori bu kadar enerji varken vücut neden kaslarını kullansın emin ol kas yakmak, yıkmak o kadar kolay değil pamuk değil bunlar kas, KAS. Günlük proteinini alıyorsun idmanına gidiyorsun sabah kardiyonu yapıyorsun. ÇATIR ÇUTUR YAĞ YAKARSIN kardeşim devam et takma bunları kaslarını korumak için BCAA Kullanabilirsin, sabah kardiyolarından önce de L-Karnitin alabilirsin. Forumda aynı bana benzeyen birisini görünce hesabımı tekrar açıp yardımcı olmak istedim, başarılar.
Kastan kilo veriyorsun dediler üst yorumlarda kafama takıldı.
Takılmasın kardeşim, kilo verirken yağlar küçülünce kendi hacmini kaybetmemek için bir zaman sonra içine su çeker su tutarsın hani 1. Hafta çıkarsın tartıya 80 2. Hafta 79 3. Hafta hala diyetine mükemmel şekilde devam etmene rağmen 81 - 82 Çıkarsın ya işte o an o yağları korkutmuşsun demektir küçülmemek için içine su çekiyorlar sen eğer diyetine devam edersen 4. Hafta da 77 Kilolara düşeceksin. Tabi bu kilo varsayımlarını örnek olarak verdim ben ama olay bu şekilde gerçekleşiyor diyetini bozma hafta da 1 kere cheat meal yap abartmadan psikolojin ve ruh sağlığını da bozma diyet yapıcam diye, bu işten keyif alarak yaşa.

Ufak bir bilgi de vereyim, balık yağı kullan, protein yediğin öğünlerde kesinlikle yeşillik tüket, yeşil çay iç ve sabah kardiyosundan sonra en az 1 Saat bir şey yeme kahvaltı yapma çünkü o 1-2 saat içinde oturduğun yerde bile yağ yakıyorsun hızlanan kalp atışından dolayı.

Tekrardan başarılar diliyorum kardeşim savaşmaya devam.

Son düzenleme:
Evet 140GR protein.

Şu anda kaç kilosunuz ? Kaç yaşındasınız ? Ne kadar yağ kaybettiniz ? Ne kadar kas kaybettiniz ?
Sen anlaşılan karaciğerini pek sevmiyorsun. Makrolarını söyle. Özellikle karbonhidrat kaynağını ve miktarını.

Son düzenleme:
Sen anlaşılan karaciğerini pek sevmiyorsun. Makrolarını söyle. Özellikle karbonhidrat kaynağını ve miktarını.
Sağlığı için alması gereken miktar bu. Hatta biraz daha arttırabilir antrenman şiddetine ve sıklığına göre.
Sayende sporcu ruhum geri döndü. Salona yazılıyorum tekrardan. Spor yapmayıp, sağlıksız beslenmek çok sıkıcı bir şey bence.

Son düzenleme:
Sağlıklı olup olmadığını kan değerleri söyleyecek. Bu tarz bir serüvene başladığı zaman doktora kontrole gitmeli. Karaciğerinin yorulup yorulmadığı böyle anlayabilir belki. Ya da vücudunu takip eder. Sivilceler vs, ona göre protein miktarı azaltılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…