Kalori nasıl hesaplanmalı?

themaskof

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, zayıflık problemim var, yaş 29, boy 1.80 - kio 54. kalori olayıyla ilgili araştırma yapmaktayım lakin bir mesele kafama takıldı. Diyelim ki günlük 2000 kalori almam gerekiyor. 1 paket cipsin kalorisi yaklaşık 500. günde 4 paket cips yiyerek bu kaloriyi tamamlayabiliyorum. Sorum şu kalori tamamlanıyor ama neden sadece cips yiyerek buna olmaz deniliyor ve cipse de takılmayın misal cips yerine çokoprens de yazabiliriz. Bunun mantığı nasıl işliyor amaç günlük kaloriyi tamamlamak değil mi? Yağlanırsın, sadece göbek yaparsın, aldığın kilo seni tatmin etmez gibi cevaplar gelmezse sevinirim çünkü bunlar zaten diğer konularda yazılmış ve de günlük yeme listesi de yazmayın sadece şu kalori olayıyla ilgili yerde odaklanalım bunu irdeleyelim.

Kaloriyi yağdan mı proteinden mi yoksa karbonhidrattan mı aldığınız önemli, ayrıca bunlarda kendi arasında başlıklara ayrılıyor kompleks karbonhidratlar gibi. Ayrıca yağ direkt olarak yağ, protein de kas olarak kazanırım diye bir şey yok. Proteinin de fazlası her şey gibi yağa dönüşebilir.

Başka cevap beklemen yanlış. Ayrıca sadece kalori değil doymanda gerekiyor. Eğer İphone kullanıyorsan Lifie'yi önerebilirim kendim kullanıyorum işe yarıyor.
ben günlük alınan kalorinin miktarıyla ilgili derinlere inmek istedim sadece.elbette günde sadece 4 paket cips yemeyeceğim.lakin bu 4 paket cips almam gereken 2000 kaloriyi karşılıyor.diyelim ki delilik ettim günde 4 paket cips yemeye başladım.( 2000 kalori benim almam gerekenden fazla kalori miktarı diyelim.) göbekte olsa bu kilo artışı sağlar mı? tabii metobolizma olayı vs vs de var. onları da geçtim yani.bu kilo artışı sağlar mı ? (pc deyim sadece)

Kaloriyi yağdan mı proteinden mi yoksa karbonhidrattan mı aldığınız önemli, ayrıca bunlarda kendi arasında başlıklara ayrılıyor kompleks karbonhidratlar gibi. Ayrıca yağ direkt olarak yağ, protein de kas olarak kazanırım diye bir şey yok. Proteinin de fazlası her şey gibi yağa dönüşebilir.
bu daha bir teknik boyutlu mesaj oldu gibi :) misal cipste yağ oranı daha yüksek.ben konuya cips ile girdim.Cipsten ilerleyebilir misin? yorumlaman açısından

ben günlük alınan kalorinin miktarıyla ilgili derinlere inmek istedim sadece.elbette günde sadece 4 paket cips yemeyeceğim.lakin bu 4 paket cips almam gereken 2000 kaloriyi karşılıyor.diyelim ki delilik ettim günde 4 paket cips yemeye başladım.( 2000 kalori benim almam gerekenden fazla kalori miktarı diyelim.) göbekte olsa bu kilo artışı sağlar mı? tabii metobolizma olayı vs vs de var. onları da geçtim yani.bu kilo artışı sağlar mı ? (pc deyim sadece)
Kalori günlük harcadığın enerjidir. Enerjiyi fazla alıp harcamazsan vücut bu enerjiyi daha sonra kullanmak için vücutta biriktirir bu da kilo artışı sağlar. Yani evet kilo alırsın.

Misal 500 kalorilik bir tavuk yediniz, bu 500 kalorilik cipse eş değer olmayacaktır çünkü tavuğun sindirilmesi ve parçalanması uzun sürer. Ayrıca içinde şeker barındırmadığından size sahte bir açlık hissi vermez. Böyle şeyler yemeden de yüksek kalorilere ulaşmanız mümkün.

Misal 500 kalorilik bir tavuk yediniz, bu 500 kalorilik cipse eş değer olmayacaktır çünkü tavuğun sindirilmesi ve parçalanması uzun sürer. Ayrıca içinde şeker barındırmadığından size sahte bir açlık hissi vermez. Böyle şeyler yemeden de yüksek kalorilere ulaşmanız mümkün.
kıyaslaman için teşekkür ederim bu önceden aklımı karıştıran bir durumdu.yine misallerle ilerleyelim her ürünün üzerinde besin değerleri yazıyor. bazı ürünlerin besin değerleri kalorisi beni çok şaşırtıyor. bunun kalorisi nasıl bu kadar yüksek veya az olabilire düşüyorum. Kıyaslamana tavuk ile cipsi almışsın. Eş değer olamayışlarını sindirilmesi parçalanması zamanına bağlamışsın.Peki bu durum neticede aynı kaloriyi mi getiriyor.Yani ikisi de 500 kalori mi kazandırıyor. Yaa aslında basit bir döngüdür bu olay lakin kısa zamanda bir çok özelliği yeni yeni öğreniyorum. Bu arada cips yağ, tavuk protein, errorra yakınım sanırım :)

İkiside 500 kalori olduğundan hemen hemen aynı diyebiliriz fakat tavukta protein olduğundan, eğer kaslarınızın ihtiyacı varsa kasa dönüşür, eğer ihtiyaç yoksa cips gibi yağa dönüşür.

kıyaslaman için teşekkür ederim bu önceden aklımı karıştıran bir durumdu.yine misallerle ilerleyelim her ürünün üzerinde besin değerleri yazıyor. bazı ürünlerin besin değerleri kalorisi beni çok şaşırtıyor. bunun kalorisi nasıl bu kadar yüksek veya az olabilire düşüyorum. Kıyaslamana tavuk ile cipsi almışsın. Eş değer olamayışlarını sindirilmesi parçalanması zamanına bağlamışsın.Peki bu durum neticede aynı kaloriyi mi getiriyor.Yani ikisi de 500 kalori mi kazandırıyor. Yaa aslında basit bir döngüdür bu olay lakin kısa zamanda bir çok özelliği yeni yeni öğreniyorum. Bu arada cips yağ, tavuk protein, errorra yakınım sanırım :)
Tavuktan 500 kalori almanız için atıyorum 1 kg yemeniz gerekirken, cipsten bu kaloriyi almanız için atıyorum 300 gram almanız yeterli olacaktır. Burada da sağlıklı olup olmadıkları devreye girer. Clean bulk yapıyorsanız beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekir fakat dirty bulk yapacaksanız önünüze geleni yiyerek kalori tamamlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı