Merhaba. Yurt dışında okuyorum. 1+1 evde kalıyorum. Merkezi ısıtma sistemi var. Merkezi ısıtma dün kapandı. Kalorifer vanası contası büyük ihtimalle değişecek. Ev sahibine söyledim geleceğini söyledi. Vanadan kalorifer yanarken damla damla bazen su akıyordu fakat çevirerek durdurmuştum kendimce fakat sistem kapandıktan sonra vanadan su normal ve paslı şekilde akıyor. Altına kova koydum. Bu su aka aka biter mi acaba? Fotoğrafta ekledim.
Kafama takılan tek şey şu su vanaları farklı evet merkezi ısıtmanın yanında ayrı bir bölme yani. Peki evin içindeki vanaları kapatsam evin sıcak suyunu etkilemez değil mi?
Bunu şundan dolayı soruyorum ben Türkiye'ye tatile geldiğimde dışarıdan birisi vanamı açarsa veya kapatırsa önlem almak için içeridekileri kapatabilirim yani kalorifer vanası ne olur ne olmaz akar diye.
Kırmızı boruların olduğu taraf daireye sıcak suyun girdiği, mavi boruların olduğu taraf dairedeki suyun merkezi ısıtmaya döndüğü taraf. Genelde bu şekilde oluyor.
Kırmızı boruların olduğu taraf daireye sıcak suyun girdiği, mavi boruların olduğu taraf dairedeki suyun merkezi ısıtmaya döndüğü taraf. Genelde bu şekilde oluyor.
Dediğiniz gibi hem giriş hem çıkış vanalarını off olarak çevirdim. İkisini de kapattım. Su vanaları da onun yanındaki kapaktaymış fotoğrafta ekledim yardım için çok teşekkürler şimdi peteğin içindeki suyun boşalmasını bekleyeceğim.
Su şu anda çok az az akıyor kapatmak gerçekten işe yaradı. Kafama takılan tek şey şu su vanaları farklı evet merkezi ısıtmanın yanında ayrı bir bölme yani. Peki evin içindeki vanaları kapatsam evin sıcak suyunu etkilemez değil mi? Elektrikli kombi var onlar ayrı işlevler herhalde. Bunu şundan dolayı soruyorum ben Türkiye'ye tatile geldiğimde dışarıdan birisi vanamı açarsa veya kapatırsa önlem almak için içeridekileri kapatabilirim yani kalorifer vanası ne olur ne olmaz akar diye.
Kafama takılan tek şey şu su vanaları farklı evet merkezi ısıtmanın yanında ayrı bir bölme yani. Peki evin içindeki vanaları kapatsam evin sıcak suyunu etkilemez değil mi?
Bunu şundan dolayı soruyorum ben Türkiye'ye tatile geldiğimde dışarıdan birisi vanamı açarsa veya kapatırsa önlem almak için içeridekileri kapatabilirim yani kalorifer vanası ne olur ne olmaz akar diye.