Kamera önerisi

19mitoo66

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, üniversite öğrencisiyim arada fotoğraflar ve videolar çekmek istiyorum. Bütçem çok yüksek değil. Birkaç gündür Instagram reklamlarında StreetrCam Dijital Kamera bu kamerayı görüyorum. Sizce iyi midir? Temiz ikinci el, sıfır şekilde daha iyi seçenekler var mıdır? Bütçemi çok zorlarsam 10.000₺'ye kadar çıkartabilirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu aletlere para vermenizi tavsiye etmem. O fiyata şipşak fotoğrafta, video da çekeyim işimi görsün diyeceğiniz 10.000tl bandında olan makine: Sony A6000

Bu aletlere para vermenizi tavsiye etmem. O fiyata şipşak fotoğrafta, video da çekeyim işimi görsün diyeceğiniz 10.000TL bandında olan makine: Sony A6000

Ben de pek bu tür makinelere para vermek istemem ancak ucuzluğuyla biraz cezbetti diyebilirim. A6000 hâlâ kullanılabilir bir makine mi peki? 2014 piyasaya çıkış yılı. Aradan geçmiş koca bir 10 yıl var. Ayrıca video kaydında da sanırım 1080p 30FPS verebiliyor. 1080p hâlâ kullanılabilir ama 30FPS biraz düşündürüyor. Neden Instagram'daki değil de Sony A6000 mesela.

Dünden bu yana yanıt taslak olarak kalmış :'(

Sensör kalitesi ve genel malzeme kalitesi bile instagramdakini seçmemeniz için çok sağlam iki argüman olabilir. A6000 1080p ancak sıkı bir pazarlıkla 10-11k bandında a6300 bulabilirsiniz ki kendisi 4k çekim yapabiliyor. 2014 Çıkışlı makineyi hafife almayın zira ben 2011 çıkışlı 600D ile neler yapmadım neler İçinizi rahatlatabilecekse bir kaç örnek ekliyorum:

Hadi sana biraz yardımcı olalım dostum. Öncelikle bu tarz makineler Temu'da veya AliExpress insan keklemek için satılan makineler ile aynı şeyler sadece yazılımlarında ekstra efektler falan var cidden değmez 3000 liraya yazık diyebiliriz bütçeniz 10.000 lira ise bu fiyata kaliteli lensleri olan bir DSLR makine veya tek tük lensi olan bir aynasız makine çok rahat alırsınız eğer işi bilmiyorsanız da temeli en azından öğrenirsiniz fotoğraf makinelerinde çıkış yılına çok bakmayın benim elimde 2009 yılından kalma 5D mark 2 var makine full frame ayrıca color science işçiliği günümüz aynasız makinelerine göre çok daha iyi ayrıca konu içinde A6000 önerilmiş evet A6000 alınabilir ama 10.000 lirayı tekte hakedecek bir makine değil bunun yerine ucuza bir kaliteli bir Nikon'ya da Canon gövde alır kalan para ile tele, geniş açı ve portre için lensler alırsınız. Bu kadar basit öncelikle amacınızı ve ne çekeceğinizi bilelim sonra tekrardan öneri yapabiliriz.

Video da çekmek istediğinden dolayı o bütçede ikisini de bir araya getirebilen en iyi seçeneklerden birisi A6000 serisinden cihazlar olduğu için a6000 i önerdim. Yoksa DSLR ile çok daha tatmin edecek görsel kalite sunacak bir set alınabilir.

Ciddi bir video kalitesini DSLR ile Firmware hack yaparak alır aslında buna en örnek makine 5D mark 2 ya da Canon EOS M olabilir cinema dng formatta ortalama 2.8k ya da 5.2K gibi çözünürlük ile magiclantern kurarak videolarını çekebilir tabii buna gereken uğraş çok fazla olacağı için bu biraz kişi kararı ve dikkat edilmesi gerekiyor makineden olmamak için.

Muhtemelen anı biriktirmek ve ufak tefek paylaşımlar yapmak için bu konuyu açmış Mito. O yüzden bu konulara hiç girmedim, gerek yok

Öncelikle ikinize de çok çok teşekkür ederim. Maalesef konuya yanıt geldiğinde mail veya bildirim gelmediği için siteye girme gereksinimi duymadım, o yüzden çok geç cevap verebiliyorum.

En baştan yanıtlamaya başlayayım;
Insta'dakini seçmemem gerektiğini düşündüğüm için bu konuyu açtım zaten hocam teşekkürler önerileriniz için. Havalimanının karşısında yaşayan birisi için muhteşem örnekler olmuş Teşekkürler.

Amacım tamamen hobi olarak çoğunlukla fotoğraf, az da olsa video çekebilmek. Gezdiğim, gördüğüm yerleri veya herhangi bir anı güzel bir şekilde çekebilmek istiyorum.

Bu amaçlar ışığında tekrardan öneri verebilirseniz çok sevinirim. Önerilerde fiyat sıralaması yaparsanız çok mutlu olurum. Örneğin; X 5000₺, Y 6000₺ gibi... Bu sefer daha erken kontrol edeceğim. Tekrardan çok teşekkür ederim, önerilerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…