Kan aldırmak için aç olmak mı tavsiye ediliyor?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Bir internet sitesi tok, bir site aç diyor. Kaç saatten itibaren aç kalayım? Yarin 9:40 randevu, muhtemelen kan testi olacaktir. 6'da falan kalkacagim cunku Osmaniye'den Adana'ya.

Kanınıza yiyeceğiniz yemeğin besinleri karışmasın diye geceden yemenizi tavsiye ediyorum kan verdikten sonra şekeriniz düşerse vişne suyu ve çikolatalı gofretle halledebilirsiniz.

20:00'da yiyip 22:00'da yatayim o zaman.

Genelde aç diyor doktorlar. Kan da ki kolesterol şeker gibi değerlere bakıyorlar o yüzden aç karna gitmen gerekiyor.

Yani öyle 13 saatte aç durmayın benim geceden kastettiğim 02.00 03.00 erken kalkarsanız daha iyi olur.

Hocam bir de kac dk veya saniye suruyor kan almak? 4-8 dk yaziyor internette bu bana fazla geldi ama forum sitesinde de 30 saniye falan denmis. Benim sol kolda damar gozukmuyor. Sag kolda gozukuyor. İnşallah cok ugrasmazlar. Spor yapan biri de degilim.

Yani öyle 13 saatte aç durmayın benim geceden kastettiğim 02.00 03.00 erken kalkarsanız daha iyi olur.

Hocam 5'te kalkip anca 6'da gitmemiz lazim yani 2'de 3'te uyanik olamam. Ustune ustluk su an colyak olabilirim diye gluten yemeyi bugün biraktim. Su an yumurta, salatalik, peynir ile duruyorum aksam da patates yerim. Osmaniye'den Adana'ya cunku hastane orada. Aslinda bu kadar fazla saat farkine gerek yok ama biraz erken iste. Oraya otobusle gidip kuzenim arabayla goturecek.

Hocam tahlil için birkaç tüp verecekseniz 1 dk sürer. Bağış için ünite verecekseniz 8 dk yaklaşık.

Hemşire ye bağlı, işin ehli ise bilen birisi ise 1-2 dk da alıyor kanı. Çok uzun sürmez. Doktor kaç tüp ya da tahlil istediğine de bağlı ama en fazla 2 dk sürüyor.

6 ay yada 1 senede bi sürekli tahlil için kan veren birisiyim sağlık ocağı olsun hastane olsun özel hastane olsun bir sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…