Kan Grubu'nun belirlenmesi ile ilgili Python programı

Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar ben proje ödevim için bir bilgisayar programı yazmak istiyorum ancak biraz Python biliyorum o yüzden yetersiz kaldım. Proje ödevim kan gruplarının belirlenmesi yardımınızı bekliyorum.

Kan grubunu belirlemek için gerekli olan ve kullanıcıdan alacağın şeyleri inputla alacaksın. Sonrasında aldığın değerleri, koşul içerisinde(if-else, swtich-case) karşılaştırıp kullanıcıya print ile çıktı vereceksin.

Neye göre belirleyecek ki bu?

Aklımdaki şeyler şöyle .İlk olarak annenin kan grubu girilecek sonra babanın sonrada çocuğun hangi kan grubunda olacağının olasılık yüzdesini çıkaracak bir şey istiyorum.
Kan grubunu belirlemek için gerekli olan ve kullanıcıdan alacağın şeyleri inputla alacaksın. Sonrasında aldığın değerleri, koşul içerisinde(if-else, swtich-case) karşılaştırıp kullanıcıya print ile çıktı vereceksin.

Peki bunu bana sadece kod satırlarını yazar mısınız?

Peki bunu bana sadece kod satırlarını yazar mısınız?
Ödevin olduğu için kendinin yapması daha doğru olur ki sana nasıl yapacağını da anlattım zaten.

Kullanıcıdan anne ve babasının kan grubunu input ile alacaksın. Sonrasında işte koşullar neyse ona göre böleceksin ihtimalleri ve her ihtimalin sonucunda kullanıcıya print ile bir sonuç vereceksin. İhtimalleri de if-else ya da switch-case ile karşılaştırabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı