YouTube Kanal nasıl?

yusufegekaya0

Hectopat
Yer
Karabük/Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-57
İşletim Sistemi: Windows 11 Home 64 Bit
İşlemci: İ511400H
Ekran Kartı: GTX 1650Tİ
Ram: 16 Gb 8X2
Ssd 1: Micron 512 Gb Ssd
Ssd 2: Kioxia Exceria G2 1Tb Ssd
Mouse: Logitech G102
MousePad: SteelSeries QCK Medium
Kulaklık: Apple 3.5 Mm Earpods
Meslek
Öğrenci / İçerik Üreticisi
Selamlar, 1.5 yıldır YouTube'a içerik üretiyorum. Son zamanlarda abone sayım ve izlenmelerimde bir düşüş fark ettim, kanalım yavaş büyüyor gibi hissediyorum. Acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum? Aşağıda kanalımın linki var, anlayan arkadaşlar bakabilirse çok sevinirim.

YouTube'da herkes artık eline telefon alıp inceleme yapıyor bu da bence haliyle sıkıcı olmaya başladı kişiler bu tip videoları telefon almayı veya değiştirmeyi düşündüğünde izliyor o nedenlede alım işlemi bitince bir daha da o tip videolara yönelmiyor. YouTuber'ler bir de öyle saçma sapan videolar çekiyorlar ki inanılır gibi değil örneğin çanaksız tüm uydu kanallarını izleyin videoları bir sürü kişi tarafından çekildi ve de halen devam ediyor.

Selamlar, 1.5 yıldır YouTube'a içerik üretiyorum. Son zamanlarda abone sayım ve izlenmelerimde bir düşüş fark ettim, kanalım yavaş büyüyor gibi hissediyorum. Acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum? Aşağıda kanalımın linki var, anlayan arkadaşlar bakabilirse çok sevinirim.

Devam et kardeşim sakın bırakma belki yarın belki yarından da yakın güzel sonuçlar alacaksın önemli olan azimli olmak. Başarılı olmanı diliyorum.

İnsanlar farklı şeylere bakıyor artık bir de instagram artık çok yaygınlaştığı için genelde insanlar videoları oradan da izliyor bir isntagram kanalı açarak ta ordan youtube kanalına trafik aktarma yapabilirsin.

Normalden biraz daha farklı ve dikkat çekecek içeriklere yönel derim. Mesela sıradan bir survival serisindense modlu bir survival serisi daha çekici olabilir. Sesini daha net veren yeni bir mikrofon almanı öneririm, oyun içi ise yine daha dikkat çekici olması ve izleyenleri videoda tutması için shader kullanabilirsin. Ayrıca video izlenmelerinde thumbnail'in büyük bir payı var. Adobe Photoshop'dan kendine daha dikkat çekici ve izleyiciyi videoyu tıklamaya ikna edici thumbnail yapmaya başla derim, zamanla gelişirsin.

Peki, eksikliklerim neler? Neleri geliştirebilirim? Profil fotoğrafı, kapak fotoğrafları ve başlıklar nasıl? Yakın zamanda webcamli videolara başlayacağım. Belki arada kanala vlog da atarım. İki tane vlog denemesi yaptım ama kanala yükleyemedim.

Normalden biraz daha farklı ve dikkat çekecek içeriklere yönel derim. Mesela sıradan bir survival serisindense modlu bir survival serisi daha çekici olabilir. Sesini daha net veren yeni bir mikrofon almanı öneririm, oyun içi ise yine daha dikkat çekici olması ve izleyenleri videoda tutması için shader kullanabilirsin. Ayrıca video izlenmelerinde thumbnail'in büyük bir payı var. Adobe Photoshop'dan kendine daha dikkat çekici ve izleyiciyi videoyu tıklamaya ikna edici thumbnail yapmaya başla derim, zamanla gelişirsin.
Mikrofon, Apple kulaklık mikrofonu. Aslında telefonda güzel performans veriyor ama Windows'ta iyi çalışmıyor, anlamadım. Yakın zamanda yeni bir seriye başlayacağım, modlu seriler vs. Ama modlu Minecraft oynayınca OBS ile kayıt aldığımda Minecraft'ta imleç gözükmüyor, o yüzden modlara pek yanaşamadım

YouTube'da herkes artık eline telefon alıp inceleme yapıyor bu da bence haliyle sıkıcı olmaya başladı kişiler bu tip videoları telefon almayı veya değiştirmeyi düşündüğünde izliyor o nedenlede alım işlemi bitince bir daha da o tip videolara yönelmiyor. YouTuber'ler bir de öyle saçma sapan videolar çekiyorlar ki inanılır gibi değil örneğin çanaksız tüm uydu kanallarını izleyin videoları bir sürü kişi tarafından çekildi ve de halen devam ediyor.

Aslında ana konseptim oyun ve eğlence kutu açılımı videolarını atma sebebim içerik bulamanyınca atmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı