DondurmaKebap
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Herkese merhaba, arkadaşlar uzun bir kaçış ardından dişçiye gitme serüvenimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün hiçbir ağrı sızı olmayan dişimin kırılması sebebiyle diş doktoruna gittim. Dişi kontrol ederken bazı noktalara elindeki metal aleti ile dokunduğunda acıdan zıplayacak gibi olmam üzerine röntgene gönderdi. Röntgen sonucunda o dişin iç kısmından çürüdüğünü ve kanal tedavisi yapılması gerektiğini, 2 adet 20'lik dişimin çekilmesi başka 2 dişe de dolgu yapılması gerektiğini söyledi. O an tek derdim kırık diş olduğundan dolayı kanal tedaviyi yaptırıp diğerlerini başka bir zamana bıraktım. Aslında şimdiye kadar boşa korkmuşum çok zor ve acı verici olarak bilinen kanal tedavide en zorlandığım kısım dişin içini delerken gelen kokuya maruz kalmaktı
. Harici hiçbir şey hissetmeden yaklaşık 45 dakika içerisinde dolgu dahil her şey bitmiş ve öncesine kıyasla rahatlamış bir şekilde ayrıldım. Şu an 2 tane çektirmem 2 tane de dolgu yaptırmam gereken diş arkasından da diş taşı temizliği ve diş teli taktırmam gerektiğini biliyorum. Uzun lafın kısası sonunda dişçiye gidip korkumu yendim kanal yapılan dişte hala hafif hassasiyet olmasına rağmen önceye kıyasla ( ağrı yok sanıyordum oysaki ben ağrıya alışmışım ) çok rahatım. Tecrübesi olan arkadaşlar var ise 20'lik diş çekimi veya diş teli takılması hakkında deneyimleri duymak isterim. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler, iyi günler.
. Harici hiçbir şey hissetmeden yaklaşık 45 dakika içerisinde dolgu dahil her şey bitmiş ve öncesine kıyasla rahatlamış bir şekilde ayrıldım. Şu an 2 tane çektirmem 2 tane de dolgu yaptırmam gereken diş arkasından da diş taşı temizliği ve diş teli taktırmam gerektiğini biliyorum. Uzun lafın kısası sonunda dişçiye gidip korkumu yendim kanal yapılan dişte hala hafif hassasiyet olmasına rağmen önceye kıyasla ( ağrı yok sanıyordum oysaki ben ağrıya alışmışım ) çok rahatım. Tecrübesi olan arkadaşlar var ise 20'lik diş çekimi veya diş teli takılması hakkında deneyimleri duymak isterim. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler, iyi günler.
Son düzenleyen: Moderatör: