Kanal tedavisi ve dolgu yapılan dişin kırılması

peki o kalıcı dolgudan sonra alışman kolay oldu mu? yemek yerken ki o tuhaflık hissi ne zaman sonra normal hissetirmeye başladı yoksa hep bi tedirginlik var mı? :(
Aslinda kotu hissettiren bir yani yok 1 kac saat sonra hic bir sey olmamis gibi yemeye devam edebilirsin duzgun beslenerek. Suan ki sorun stajyer doktorun kanal yenileme islemini yanlis yaparak disi mahvetmesi oldu. Onu da iste tel tedavisinden once yaptirmayi dusunuyorum.

Aslinda kotu hissettiren bir yani yok 1 kac saat sonra hic bir sey olmamis gibi yemeye devam edebilirsin duzgun beslenerek. Suan ki sorun stajyer doktorun kanal yenileme islemini yanlis yaparak disi mahvetmesi oldu. Onu da iste tel tedavisinden once yaptirmayi dusunuyorum.
Salı günü kanalım 2. seansı bitti şuan ufak hafif bir ağrı var yerken tabi ölüyorum gibi diyemiyorum, Fakat yerken 100% Rahat değilim ama bakalım ne kadar süre'de geçicek

Salı günü kanalım 2. seansı bitti şuan ufak hafif bir ağrı var yerken tabi ölüyorum gibi diyemiyorum, Fakat yerken 100% Rahat değilim ama bakalım ne kadar süre'de geçicek
Tedavi tamamlandıktan sonra ilk 2-3 gün, nadiren de ilk 1 hafta hafif ağrı, hassasiyet ve huzursuzluk normaldir. Bende de 2 tane kanal tedavili diş var. İkisinde de benzer süreçler yaşadım. Tedaviler 2 seansta bitti. Sonrasında ilk gün dişin üstüne basamama durumu olabiliyor. Sıcak ve/veya soğuğa duyarlı olabiliyor dişiniz. Soğuk bana iyi geliyordu mesela ama sıcak rahatsız ediyordu. Kişiden kişiye değişebiliyor.

Misal ben ilk gün bebek bisküvisi yemiştim sütün içine atıp. Bildiğiniz bebek maması gibi püre yani :) Çok da rahat ettiriyor. İlk günleri siz de böyle geçirin. Sonra hafif soğutulmuş, çok sıcak olmayan çorba, patates püresi vb şeylere geçin. Daha sonra da yavaş yavaş normale döner rutininiz.

Bir de ilk günlerde kanal tedavili dişinizin olduğu tarafta çiğneme hareketinden kaçının. Yani tabii ki %100 kaçamazsınız ama o tarafı mümkün olduğunca yormayın. Zaten ağzınız 2 saat açık kalıyor, anestezinin yapıldığı iğne yeri 1-2 gün hassas oluyor.

Ağrı sızı 1-2 hafta sonrasında da devam ediyorsa tekrar hekiminize başvurun. Kanal iyi temizlenmemiş olabilir, dolguda boşluk kalmış olabilir, kökte lezyon, iltihap olmuş olabilir. Bunlar da korkulacak şeyler değil, tekrar 1 seansta çözülüyor %95.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı