Merhaba. Kanat scapula (winged scapula)'ya sahibim. Doktorlarımla konuştum. Zamanında fizik tedaviye gittim ve şu zamanlar spora başlayacağım. İlk olarak Full body başlayacağım fakat ayrıca kanat scapulam için birkaç hareket daha yapmayı planlıyorum. Bunların güçlendirme antrenmanı olması gerekiyor. Kaç kilo ile çalışmam gerekiyor?
Sorana ek olarak yapacağım kanat Scapula'nın güçlendirmesi için hareketleri söyleyebilirim.
Doktorlarınıza "Hangi kaslarımı kuvvetlendirmeliyim?" diye sordunuz mu hocam?
Tahminim, arka omuz, kanat (latismus dorsi) ve erekto spinaya yoğunlaşmanız lazım. Bilmiyorum ama beni garanti bilgi olarak varsaymayın.
Kas ismi söyleseniz harika olurdu.
Sağ olun fazla bir antrenman yapmadım araştırmama rağmen fakat kendiliğinden ağrısı geçti posture veya güç olarak sıkıntı yaşatmıyordu zaten ben sadece o çıkıntılıktan rahatsız oluyordum o yüzden doktara gitmiştim antrenman önermişti fakat bilgi falan vermemişti kendisi.
Sağ olun fazla bir antrenman yapmadım araştırmama rağmen fakat kendiliğinden ağrısı geçti posture veya güç olarak sıkıntı yaşatmıyordu zaten ben sadece o çıkıntılıktan rahatsız oluyordum o yüzden doktara gitmiştim antrenman önermişti fakat bilgi falan vermemişti kendisi.
Hocam nasıl geçti ağrınız? Aynısı bende de var omzum çıkık gibi doktor skapula kayması oluşmuş desi fizik tedaviyle halledilir mi hayat kalitemi sıfırladı ağrıdan dolayı ne yapmam gerek?