Kanı yalamak haram mı?

Evet burada haklısınız. En güvenli kaynaklardan almamız lazım bilgiyi. Yoksa taliban olayları da olabilir. Ben okuyunca insan kendi yol çizer gibi anladım. Oysa sizin anlatmak istediğiniz insan çizilmiş yollardan birini seçer fikriymiş.

O işlerden pek anlamıyorum. Şunu söyleyebilirim faiz haram diye biliyorum. Kripto para da aslında faize girebilir. Mesela bir bankaya para yatırmak ve 1 ay sonra 2 katını almak haram. Bu da benzer bir durum aslında.

Bakara 173'e göre kan, domuz eti ve başkası adına kesilmiş olan hayvanlar haram kılınmıştır.

Sen sanırım keyfine yalıyorsun. Çünkü orada hayati bir durum olmadığı sürece yalamak haram diyor.

Evet yazılmaz. Ama artık biliyorsun daha devam edersen sayılır.
Hayır yanımda peçete yoktu bende yalayım dedim sonra haram olduğunu öğrendim

O işlerden pek anlamıyorum. Şunu söyleyebilirim faiz haram diye biliyorum. Kripto para da aslında faize girebilir. Mesela bir bankaya para yatırmak ve 1 ay sonra 2 katını almak haram. Bu da benzer bir durum aslında.
Döviz işine haram diyen bile var. Ayetten hadisten yorumlayıp böyle böyle diyor. Başta dediğim olaya geliyor. Kaynak alacağınız bir yer ya da kendinizin kaynak olması. Forum ortamında her kafadan bir ses çıkar. Burada konuşulacak şey değil din.

Oruç vakti aşı muhabbeti çıkmıştı birkaç farklı konuda. Kafasına esen istediğini yazdı. Allah hoşgörür yaptır gitsin, vücuda bir şey giriyor yani bozar, Diyanet sorun yok dedi...

Bu dediğin altına ve dövize yatırım için geçerli mi?

Bu dediğin altına ve dövize yatırım için geçerli mi?

Dediğim gibi onlardan pek anlamıyorum. Şunu söyleyeyim sen bir yere para veriyorsan ve o para bir süre sonra katlanıyorsa haram. Yani faiz olan şeyler haram. Altın ve döviz gibi şeyler hakkında pek bilgim yok.

Dediğim gibi onlardan pek anlamıyorum. Şunu söyleyeyim sen bir yere para veriyorsan ve o para bir süre sonra katlanıyorsa haram. Yani faiz olan şeyler haram. Altın ve döviz gibi şeyler hakkında pek bilgim yok.
Dövize yatırım daha çok paranın değerinin korunması için, altına yatırım ise daha çok para elde etmek için. Kısacası pasif gelir. Bu mantıkla bakıldığında ne oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…