Kanı yalamak haram mı?

İnsanların davranışına göre veriyor. Ben insanların davranışlarından yola çıktım. Çok dikkat eden birisi aklını kullanıp dediğim çizilmiş yollardan birini takip eder.

Bana biri gelip benim için Diyanet'in lafı esastır desin, eyvallah derim. Başka biri şu cemaatin liderini esas alırım desin, ona da eyvallah. Gidip kafasına göre namaz diye sadece cuma günü camiye giden, ramazan ayında da teravihe giden adama eyvallah demem. Gülerim.
Ben şafii'yim diyene eyvallah derim. Ama millet camide sünnet namaz kılarken oturanına da bildiğim her türlü küfrü ederim.

İslam'ın size irade verdiğini bir yerden öğrenmeniz gerekiyor. Bilgi havadan gelmiyor. Bilgiyi öğrenirken hangi kaynağın seçileceğinden bahsediyoruz. Burada çeşit çeşit kaynakları kabul eden kişiler var.
Hatta birazdan birileri gelip kendi yorumuyla İslam hoşgörü dinidir, sorun olmaz der. Ve sen o kişiye hiçbir şey diyemezsin. Din kesin sınırları olan bir şey değil çünkü.

Evet burada haklısınız. En güvenli kaynaklardan almamız lazım bilgiyi. Yoksa taliban olayları da olabilir. Ben okuyunca insan kendi yol çizer gibi anladım. Oysa sizin anlatmak istediğiniz insan çizilmiş yollardan birini seçer fikriymiş.

Bir olayin kokune bakilir. Ona gore yorum yapilir.

Kripto para aslinda altin gibi bir şey. İmzasi var ve artis-azalis gostermesi normaldir. Haram sayilmiyor.

Boyle konularda da kokune bakilir olayin ve İslam'a gore haram mi degil mi belirlenir. İradelik bir durum yok burada.

O işlerden pek anlamıyorum. Şunu söyleyebilirim faiz haram diye biliyorum. Kripto para da aslında faize girebilir. Mesela bir bankaya para yatırmak ve 1 ay sonra 2 katını almak haram. Bu da benzer bir durum aslında.

O işlerden pek anlamıyorum. Şunu söyleyebilirim faiz haram diye biliyorum. Kripto para da aslında faize girebilir. Mesela bir bankaya para yatırmak ve 1 ay sonra 2 katını almak haram. Bu da benzer bir durum aslında.
Döviz işine haram diyen bile var. Ayetten hadisten yorumlayıp böyle böyle diyor. Başta dediğim olaya geliyor. Kaynak alacağınız bir yer ya da kendinizin kaynak olması. Forum ortamında her kafadan bir ses çıkar. Burada konuşulacak şey değil din.

Evet burada haklısınız. En güvenli kaynaklardan almamız lazım bilgiyi. Yoksa taliban olayları da olabilir. Ben okuyunca insan kendi yol çizer gibi anladım. Oysa sizin anlatmak istediğiniz insan çizilmiş yollardan birini seçer fikriymiş.
Oruç vakti aşı muhabbeti çıkmıştı birkaç farklı konuda. Kafasına esen istediğini yazdı. Allah hoşgörür yaptır gitsin, vücuda bir şey giriyor yani bozar, Diyanet sorun yok dedi...

Bu dediğin altına ve dövize yatırım için geçerli mi?

Dediğim gibi onlardan pek anlamıyorum. Şunu söyleyeyim sen bir yere para veriyorsan ve o para bir süre sonra katlanıyorsa haram. Yani faiz olan şeyler haram. Altın ve döviz gibi şeyler hakkında pek bilgim yok.
Dövize yatırım daha çok paranın değerinin korunması için, altına yatırım ise daha çok para elde etmek için. Kısacası pasif gelir. Bu mantıkla bakıldığında ne oluyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı