Kapalı bilgisayar hacklenir mi?

Bilgisayarınız açılırken arkadaki uygulamalar ya da sistem uygulamaları açılması için diskten kullanım yapar hacklenme ile alakası yoktur.
Öyle diyorsunuz ancak PowerShell vardı arkaplanda.

HDD kullanıyorsan oluyor öyle hemen virüs diye gerilmeseydin.
SSD kullanıyorum ancak diskten değil arkada Powershell açıktı.

Aga söylemek istemezdim ama KMSpico kullanıyorum (Windows aktifleştirme programı) yani sanırım normaldir.

Ancak sileceğim.

Son düzenleme:
Diskin kullanılması virüs işaretçisi değil, Windows güncellemesinde de disk kullanılır, uygulama güncellemesinde de. Veya sistem otomatik yedek alıyordur, bunda sorun yok.

Sorunun yanıtı ise hacklenmekten kastınızın ne olduğuna bağlı. Sistemi çalışmayacak hale getirmeyi de hacklenmek olarak ele alırsanız evet, sistem kapalıyken de fiziksel müdahale yapılabilir. Fakat gerçek anlamda veri sızdırma vs. olaylarını kastediyorsanız bu durumda verilere erişmek için sistemin aktif olması gerekli.

"Hiçbir şey yapamıyorsan fişi çek." kuralımız bu yüzden var. Oldukça verimsiz, fakat hayat kurtarmışlığı var.

Diskin kullanılması virüs işaretçisi değil, Windows güncellemesinde de disk kullanılır, uygulama güncellemesinde de. Veya sistem otomatik yedek alıyordur, bunda sorun yok.

Sorunun yanıtı ise hacklenmekten kastınızın ne olduğuna bağlı. Sistemi çalışmayacak hale getirmeyi de hacklenmek olarak ele alırsanız evet, sistem kapalıyken de fiziksel müdahale yapılabilir. Fakat gerçek anlamda veri sızdırma vs. olaylarını kastediyorsanız bu durumda verilere erişmek için sistemin aktif olması gerekli.

"Hiçbir şey yapamıyorsan fişi çek." kuralımız bu yüzden var. Oldukça verimsiz, fakat hayat kurtarmışlığı var.

Peki görev yöneticisinde PowerShell uygulamasını arka planda görmem normal midir? Bilgisayar açılınca çalışması gibi bir şey oluyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı