Kaptan-ı Derya Meslek Lisesi'nde okunur mu?

Güzel bir liseye benziyor işlenişi hakkında bir fikrim yok ancak tercih edilebilir olumsuz bir yoruma rastlamadım.

Denizcilik adına iyi bir okulmuş. GenelDe Haftanın ilk ve son günleri olur bazen De iki gün ard arda

Veli yorumu : 11. sınıf güverte bölümü okul puanı 96 ile yerleşti . gençlere tavsiye olsun diyerek bu yorumumu yapıyorum. (tek sorun okula araç yok belediye yetersiz bu konuda)

Denizcilik üniversite gitmek isteyen bir arkadaşın olarak.

Denizcilik liseleri/üniversiteleri genel olarak diğer okullardan daha iyidir. Çünkü dersinize girecek kişilerin gerçekten iş tecrübesi yani deniz tecrübesi vardır. Hiyerarşi sistemi vardır.

Liseden çıkışta şunlara sahip olacaksın :
750 Kw ehliyete sahip oluyorsun. Lise diploması işte. bir kaç şey daha ola bilir. Okula okul kıyafeti değil. Kaptanlık kıyafetleri ile gidiyorsun.

Eğer bu lisenin üstüne en az 2 yıllık üniversite okumazsan. Şu anki gittiğin lisenin hiç bir anlamı yok.

Kaptanlığın avantajları nelerdir :
Maaşı sağlamdır doktorla aynı parada işe başlarsın. 2800 dolar ile başlarsın

Bir tane kaptan arkadaşım var stajyer henüz çocuk 1 yılda Rusya-Gürcistan-İtalya-Mısır-İsrail-İspanya gitti limanda inip geze biliyorsun ülkeyi.

Kaptanlığın dezavantajı : İş yükü cidden ağırdır. Psikolojin kaldıramaya bilir çünkü 4-6 ay arası kontrol oluyor bu 6 aylık kontrat yaptın diyelim. 6 ay geminin üstündesin (tabi ki limanlarda geze biliyorsun) sonrasında sosyal hayatın epey bir zayıflıyor. Ama benim gibi insanlarla ilişkin yoksa problem olmayan bir şey bu.

Ben sana burada okulu değil de mesleği yüzeysel olarak anlattım. Önemli olanda bu bence.

Okul muhtemelen temizdir. Hocaları muhtemelen sakindir. Meslek dersinde eğer okulunuzda simülasyon varsa onda ders görürsünüz ve diğer gemici eğitimleri ola bilir. STCW'ler falan.

Yerinde olsaydım bu okula gider miydim kesinlikle giderdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı